Metro
Metro Opvallend 7 dec 2020 / 11:23 uur

Miljoenenschoen: duurste sneakers ter wereld in de veiling en je kunt nog meebieden

Wellicht trekt de hoogste bieder straks de stoute schoenen aan. Een uniek paar sneakers van Adidas kan straks mogelijk één tot 1,3 miljoen dollar opbrengen. En dat betekent een nieuw record voor het duurste paar schoenen ter wereld.

Dat meldt het veilinghuis Sotheby’s dat de verkoop van de sneakers organiseert. Het gaat om een een paar gympen versierd door Duitse porseleinfabrikant Meissen.

Slechts één paar sneakers

Sneakers en basketschoenen hebben een populair imago onder verzamelaars en zijn al jaren in trek als colletorsitem. Schoenen van met een beperkte uitgave of een bekende eigenaar leveren gigantische bedragen op. Tot nu toe leverde het duurste paar Air Jordan 1 van Nike afgelopen zomer een bedrag van 615.000 dollar op.

Als je dacht dat dat een hoop geld was, lijkt het Adidaspaar met porselein afbeeldingen toch net wat meer op te leveren. Het gaat om het populaire model ZX8000, maar van deze variant bestaat slechts één paar. De lederen schoenen werden met de hand beschilderd door ontwerpers van Meissen en lijken dus op kleurrijk porselein. De opbrengst wordt geschat op minstens één miljoen dollar.

Niet om te dragen

Vanaf maandag gaat het paar officieel in de veiling. Brahm Wachter is directeur van de onlineverkoop van Sotheby’s en legt uit dat „de markt evolueert en men baskets als kunstvoorwerpen zien.” Deze sneakers zijn niet ontworpen om gedragen te worden.

Heb je nog wat spaargeld liggen? Je kunt bieden tot 16 december. De opbrengst van de bijzondere schoen gaat naar het Brooklyn Museum om jonge kunstenaars te steunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Miljoenenschoen: duurste sneakers ter wereld in de veiling en je kunt nog meebieden
Sluiten