Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 8 nov 2020 / 18:06 uur

Wassen beeld Trump in Madame Tussauds Londen krijgt make-over

Het wassen beeld van Donald Trump in Madame Tussauds in Londen heeft een make-over gekregen. Nu Joe Biden is verkozen tot president van de VS, heeft het museum besloten om Trump om te toveren tot golfer.

„Zijn campagne was misschien geen hole in one, maar Donald Trump heeft nu meer tijd om te besteden aan zijn favoriete sport”, laat het museum weten. Trump is eigenaar van golfbanen in Groot-Brittannië en heeft een geschil met de lokale bevolking.

Het wassen beeld van Trump is aangekleed met een lavendelkleuring overhemd, een groen met paarse broek en een rode pet met het opschrift ‘Trump 2020 – Make America Great’. Hiervoor was het wassenbeeld gekleed in een donker pak met een rode stropdas.

Golfbaan

Zaterdag stond Trump op de golfbaan toen bekend werd dat hij de verkiezingen had verloren van Biden. En ook zondagochtend (lokale tijd) was hij weer op de golfbaan te vinden van de Trump National Golf Club in Sterling, in de buurt van Washington.

Trump is tijdens zijn ambtstermijn herhaaldelijk bekritiseerd over zijn talrijke golfexcursies. Hij verdedigde zich tegen deze kritiek en beweerde dat zijn voorganger, Barack Obama, vaker en veel langer had gespeeld. In juli schreef Trump op Twitter: „Ik speel heel snel, doe veel werk op de golfbaan en krijg ook een ‘beetje’ beweging. Niet slecht.”

‘Dump Trump’

Vorige week deed ook Madame Tussauds in Berlijn al wat aanpassingen aan het wassen beeld van Trump. Ze plaatsten het beeld in een afvalcontainer waarop ‘Dump Trump’ stond, met daarbij bordjes met de tekst ‘#FakeNews’ en ‘You are Fired’. „De Amerikaanse verkiezingen staan voor de deur en we maken plaats voor de volgende president”, grapte het wassenbeeldenmuseum op Instagram.

Quarantaine

Ook moest het wassen beeld van Trump in Berlijn begin oktober in ‘quarantaine’ omdat hij en zijn vrouw Melania het coronavirus hadden opgelopen. Het beeld stond nog wel voor de ingang van de bekende Trump Tower, maar droeg toen een mondkapje en was afgezet met een zwartgeel lint om duidelijk te maken dat hij in quarantaine zat. Bezoekers mochten niet te dichtbij komen. „Voor de veiligheid van onze bezoekers is gezorgd”, zei het museum toen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wassen beeld Trump in Madame Tussauds Londen krijgt make-over
Sluiten