Metro en ANP
Metro en ANP Opvallend 22 nov 2020 / 12:46 uur

Vlogger politie bedreigd: Is je kogelwerende vest bestand tegen een kalasjnikov?

Politiechef van de landelijke eenheid Jannine van den Berg is boos dat een agent van haar eenheid, vlogger Jan-Willem Schut, is bedreigd.

Schut werd via sociale media bedreigd door iemand die hem onder meer vroeg of „die kogelwerende vesten van de Nederlandse politie bestand zijn tegen een kalasjnikov met full metal jacket”. „Hahahaha… Pas maar op …”, kwam er in het bedreigende bericht nog achter aan.

Vlogger genomineerd voor de Ring

De veel gevolgde Schut kreeg onlangs nog meer landelijke bekendheid omdat zijn vlog Politievlogger Jan-Willem genomineerd werd voor een Gouden Televizier-Ring. In de categorie beste online video’s legde hij het af tegen #BOOS van Tim Hofman.

De bedreiger begon zijn bericht met de mededeling dat hij verwacht van Schut dat hij stopt met YouTube. De politievlogger heeft op dat kanaal, waar hij video’s plaatst waarin hij de kijkers wil meenemen in de wereld van de politie, circa 262.000 abonnees. De afzender vraagt de agent of hij Zembla heeft bekeken en stelt dat het helder en duidelijk is dat het Openbaar Ministerie en de politie „fascistische mannenbroeders zijn”. Hij vervolgt zijn bericht met: „Ik zal mijn vrinden in The Netherlands opdracht geven jouw prive adres te achterhalen”, om daarna te vragen naar de kogelwerende vesten.

Schut twitterde over bedreiging

Schut zette het dreigement online en twitterde er over: „De dienst/dag nog even afsluiten met een fijn bericht. Toch maar weer even aangifte doen.” Politiechef Van den Berg twitterde vandaag dat politiemensen een dikke huid hebben. “Maar bedreigingen als deze vinden we te ver gaan. Los of het juridisch voldoende is voor een aangifte, verdienen onze politiemensen zoals Jan Willem zulke reacties niet!”

Het televisieprogramma Zembla meldde eerder deze week na onderzoek dat over de inzet van een politiehond als wapen in Nederland nauwelijks iets is geregeld. Zembla deed dat onderzoek naar aanleiding van een incident in Rotterdam, waar een politiehond een verdachte zwaar verwondde.

Lees ook: Politie zoekt zedendelinquent, staat voor verkeerd huis en schiet hond dood

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlogger politie bedreigd: Is je kogelwerende vest bestand tegen een kalasjnikov?
Sluiten