Iris Hermans
Iris Hermans Opvallend 10 nov 2020

Politie stuit niet op wiet maar op witlof tijdens huiszoeking: ‘Is het te roken?!’

Je hebt vaak van die politievondsten waarvan je wenkbrauwen als vanzelf gaan fronsen, maar soms stuit de politie ook op zaken waarvan je spontaan begint te lachen. Zoals deze bijzondere en ook nog eens erg gezonde vondst, die op veel lof kan rekenen op social media.

De politie dacht gisteren in Geleen een wietplantage op het spoor te zijn en besloot een verdachte woning aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Wietlof

De verbaasde agenten vonden in de kelder echter geen hennep, maar een aantal emmers vol witlofplanten, maakte de politie vandaag bekend. Het resulteerde in spitsvondige reacties op social media. „Wit(h) lof from Geleen’, schrijft Irene Plas. Iemand anders vraagt zich af of het te roken is en een ander grapt dat hij nu onsje witlof gaat snuiven. „Roken zou ik niet doen. Geprobeerd. Verschrikkelijk. Malen en snuiven gaan we nu eens proberen. Morgen gelijk naar de appie.”

Tips

De politie was na tips en daaropvolgende metingen door het energiebedrijf op het idee gekomen dat er mogelijk een wietplantage was in een niet nader genoemde wijk in Geleen. Tijdens de zoektocht daarnaar trok een pvc-buis die uit een woning kwam en waaruit lucht geblazen werd, de aandacht van de agenten. En dus belden de dienders aan, waarop een vriendelijke vrouw de deur opendeed.

Witlof

De vrouw des huizes bleek meteen bereid de agenten rond te leiden en was zeer behulpzaam. In de kelder vonden de agenten een houten constructie die toegang gaf tot de kruipruimte. Toen ze de planken wegtrokken, verwachtten de agenten wiet te vinden. Tot hun verbazing stonden er emmers vol witlof in zwarte aarde. De heer des huizes kweekte die als hobby. De bewoonster was vergeten dat aan de agenten te zeggen. De politie is op een andere plek in de wijk verder gaan zoeken naar wiet.

Lees ook: Geen snoep maar spruitjes tijdens Sint Maarten?

Verrassend

Nog meer meer mensen reageren vol lof op het bericht op social media. „Ik ben dol op witlof!” Ook het politiewerk wordt geroemd, „elke dag weer verrassend.” Tot slot denkt iemand het precies door te hebben wat hier is gebeurd. „Slim. In de kelder een witlof kwekerij als dekmantel voor de wietplantage op zolder!”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie stuit niet op wiet maar op witlof tijdens huiszoeking: ‘Is het te roken?!’
Sluiten