Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 9 nov 2020 / 12:32 uur

Gemeente Amsterdam oppert spruitjes in plaats van snoep met Sint Maarten

Sint Maarten is dit jaar niet wat het zou moeten zijn en de Gemeente Amsterdam raadt met een lampion langs de huizen gaan af. De gemeente komt alleen wel met een heel bijzonder alternatief voor ouders: Geef je kind spruitjes.

Het coronavirus zorgt ervoor dat ook voor de kleinsten veel leuke activiteiten worden afgeraden. Met vooruitzicht op een Sinterklaas in kleine kring en een rustige kerst, zien de feestdagen er dit jaar niet zo gezellig uit. Ook Sint Maarten moet eraan geloven. Dit jaar geen tassen vol snoep en luidkeelse SinteMaarten MikMak.

Andere draai

De gemeente Amsterdam moedigt ouders dit jaar aan om een andere draai te geven aan de dag. Hun advies: „Laat uw kind liedjes aan uw eigen voordeur zingen. Gewoon, voor ú. Beloon dat met een snoepje, of ‘iets gezonds’ natuurlijk! Spruitjes bijvoorbeeld. Net wat u het beste vindt. Want dit jaar heeft u dat helemaal zelf in de hand.”

Het aantal coronabesmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland neemt nog steeds toe. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland vraagt daarom dringend om dit jaar geen Sint Maarten op straat te vieren. Wandelen met de lampion langs de deuren wordt afgeraden.

Met een knipoog

De gemeente oppert ook nog een suggestie om een ‘snoepspel’ te spelen. Maar ook dit kan volgens hen op de gezonde manier door bijvoorbeeld tomaten, wortels, radijsjes of spruitjes te gebruiken. De gemeente laat later weten dat het om een advies met een knipoog gaat. „De vieringen rondom het Sint-Maartenfeest vergen dit jaar een beetje meer creativiteit dan we gewend zijn. De spruitjes waren inderdaad een advies met knipoog – dat helaas niet zo door iedereen werd begrepen”, schrijven ze in een reactie op Twitter.

Lees ook: Na verlies verkiezingen straks ook verlies huwelijk voor Trump

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gemeente Amsterdam oppert spruitjes in plaats van snoep met Sint Maarten
Sluiten