Metro
Metro Opvallend 27 nov 2020 / 13:48 uur

Kat met vreemde eetlust heeft vaatdoekje in maag zitten

Bij dierenkliniek Kalverbos in Delft kwam ’s nachts een kat binnen die een aparte eetlust bleek te hebben. Er zat een halve vaatdoek in de maag van kat Ollie. Met behulp van de dierenarts is het doekje er uiteindelijk weer uit gekomen.

De dierenarts voelde bij binnenkomst van kat Ollie eerst op zijn buik. Die voelde heel duidelijk een zeer volle maag. „Met behulp van wat narcosemiddel hebben we Ollie laten braken. En tot ieders blijdschap kwam er met het braaksel diverse stukken vaatdoek mee”, zo laat de dierenkliniek op Facebook weten.

Posted by Dierenkliniek Kalverbos on Thursday, November 26, 2020

Vaatdoekje eten

Het dier zou een aandoening kunnen hebben waar meer dieren mee kampen, genaamd Pica. Dat houdt in dat ze graag dingen eten die eigenlijk helemaal niet eetbaar zijn, zoals aarde, zand, plastic, stenen of dus een vaatdoekje. Katten en honden krijgen dan vooral een euforisch gevoel wanneer ze grote voorwerpen doorslikken, zo zei de dierenarts volgens De Telegraaf.

Posted by Dierenkliniek Kalverbos on Thursday, November 26, 2020

Na de narcose was het alleen nog een kwestie van „nog goed wakker worden en dan is Ollie vast weer snel de oude”. En de kat is inderdaad al snel weer de oude. Het baasje reageert onder het Facebookbericht namelijk met een video van Ollie die in de kattenbak zit. „Hij is bijna weer de oude! Bedankt!”

Nu is voor het baasje alleen nog belangrijk om op te letten of Ollie er geen gewoonte van maakt om ongebruikelijke voorwerpen op te eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kat met vreemde eetlust heeft vaatdoekje in maag zitten
Sluiten