Metro
Metro Opvallend 3 nov 2020 / 09:49 uur

Filmpje met koning op Thaise pornhub, site geblokkeerd

Als onze koning iets fout doet, is dat waarschijnlijk zoiets als op vakantie gaan terwijl de rest van Nederland thuis zit. Maar in Thailand hebben ze heel andere problemen met hun veelbesproken koning. De koning, Maha Vajiralongkorn (ook wel Rama X genoemd) is namelijk opgedoken in een video op de populaire site Pornhub.

De website is inmiddels geblokkeerd in het land, de bevolking is woest daarover en laat op social media hun onvrede blijken.

Majesteitsschennis

Het filmpje is gemaakt in 2007 en komt zo nu en dan weer boven water, iets waar de lokale bevolking zeker om kan lachen. Maar in Thailand mag je de koning niet belachelijk maken of beledigen, dat is majesteitsschennis. De video van de koning overtreedt die wet.

In het filmpje is de huidige koning te zien toen hij nog kroonprins was. Of het een verjaardagsfeestje voor zijn poedel FoeFoe (die van hem de rang van luchtmaarschalk had geregen) of zijn vrouw was, is niet helemaal duidelijk. Maar in de video is de koning in ieder geval niet alleen te zien. Zijn toenmalige echtgenote Srirasmi vergezelt hem, ze draagt alleen een string.

Dat klinkt misschien niet al te expliciet, maar rond het stel kropen in uniform geklede bedienden over de grond. Ook Srirasmi kruipt over de grond en geeft FoeFoe cake. Ze eet ook uit zijn bakje. Toen de site geblokkeerd werd, ging de hashtag pornhub al snel viraal op Twitter.

Lees ook: Burgemeesters willen algeheel vuurwerkverbod om zorg te ontlasten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Filmpje met koning op Thaise pornhub, site geblokkeerd
Sluiten