Ista van Galen
Ista van Galen | LinkedIn Opvallend 18 okt 2020 / 20:03 uur

Vrouw sneed baby uit buik van zwangere vrouw en is ter dood veroordeeld

Een Amerikaanse vrouw is deze week ter dood veroordeeld en krijgt op 8 december een dodelijke injectie. Ze heeft in 2004 namelijk een vrouw die zwanger was vermoord en vervolgens de ongeboren baby uit haar buik gesneden.

Het lichaam van het slachtoffer, de 23-jarige Bobbie Jo Stinnett, werd een paar uur na de aanval gevonden door haar moeder. Een dag later werd de dader, Lisa Montgomery, gearresteerd in haar huis, zo meldt The Daily Mail.

Allebei zwanger

De veroordeelde, Lisa Montgomery, loog in 2004 tegen haar familie en vrienden dat ze zwanger was. Rond die periode legde ze ook contact met Bobbie Jo Stinnett, een 23-jarige vrouw die acht maanden zwanger was van haar eerste kind. Zij en haar man runden een hondenfokkerij.

Montgomery ontmoette Stinnett online en zei tegen haar dat zij ook zwanger was, waardoor de twee aan praat raakten over hun zwangerschappen. Montgomery zou ook hebben gedaan alsof ze honden wilde kopen. Op 16 december maakten ze een afspraak voor de verkoop van de dieren.

Laten steriliseren

Op de dag van de afspraak wurgde Montgomery de zwangere vrouw van achteren. Vervolgens sneed ze het ongeboren kind uit haar baarmoeder met een vleesmes en probeerde ze haar familie wijs te maken dat het haar eigen baby was.

Haar familie geloofde haar niet. Volgens haar ex-man heeft Montgomery zich in 1990, na haar vierde zwangerschap, laten steriliseren. Volgens hem zou ze in het verleden ook wel vaker tegen vrienden hebben gelogen over dat ze zwanger was.

Het kindje, Victoria Jo Stinnett, overleefde overigens de aanval. Ze is opgegroeid bij haar vader en is inmiddels 16 jaar oud.

Lees ook: Complimenten voor wandelaars: ‘megadruk, maar mensen hielden zich aan de regels’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw sneed baby uit buik van zwangere vrouw en is ter dood veroordeeld
Sluiten