Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 18 okt 2020 / 19:11 uur

Complimenten voor wandelaars: ‘megadruk, maar mensen hielden zich aan de regels’

Het was vanmiddag onwijs druk in de wandelgebieden in ons land. Dat is geheel naar verwachting. Eerder vandaag raadden Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Nationale Park De Hoge Veluwe wandelaars daarom al dringend aan om niet naar de bekendste natuurplekken te gaan.

Het was op veel plaatsen goed herfstweer: veelal droog en vaak ook zonnig. De bossen trokken met hun herfstkleuren dan ook veel wandelaars. Daarnaast heeft heel Nederland dit weekend herfstvakantie. En nu we vanwege het coronavirus niet veel kunnen doen, trekken de meesten natuurlijk de natuur in.

Veel wandelaars

Boswachter Roy Mes, die toezicht houdt op de Utrechtse Heuvelrug, noemde het vandaag „megadruk” en deelde beelden van honderden geparkeerde auto’s langs de weg. Op meerdere plekken in Nederland puilden parkeerplaatsen uit door de vele wandelaars. Auto’s stonden zelfs in wegbermen geparkeerd.

Tegen 17.00 uur werd het wel rustiger. Dat beeld geeft een woordvoerder van Natuurmonumenten, zondag aan het eind van de middag.

Complimenten bezoekers

De woordvoerder van Natuurmonumenten complimenteert wandelaars in bossen wel. „Er waren geen grote groepen, mensen hielden zich wel keurig aan afstand, het was prettig en gezellig, maar heel veel drukker dan normaal.” De organisatie zou graag zien dat bezoekers vooral naar de natuur gaan in hun directe woonomgeving en op de fiets of te voet.

Lees ook: Natuurbeheerders waarschuwen voor drukte in de natuur deze zondag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Complimenten voor wandelaars: ‘megadruk, maar mensen hielden zich aan de regels’
Sluiten