Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Opvallend 16 okt 2020 / 11:35 uur

Feestje van jarige supermarkt: kipnugget de ruimte in geschoten

Na dieren en mensen in de ruimte te sturen, heeft de wetenschap nu een volgende grote stap genomen. Een kipnugget verliet tijdelijk de atmosfeer.

Nou ja, wetenschap… de ruimtereis van de kipnugget was deze week vooral ter ere van het 50-jarig jubileum van een winkelketen, meldt Metro België.

Kipnugget als best verkopend product geëeerd

De Britse supermarktketen Iceland, die gespecialiseerd is in de verkoop van diepvriesproducten, heeft met een bijzondere stunt het 50-jarige jubileum gevierd. Iceland besloot om één van hun best verkopende producten, de kipnugget, daarom de ruimte in te schieten.

Het kostte de kleine snack zo’n 45 minuten om een hoogte van ruim 3300 kilometer boven het aardoppervlak te bereiken. Daar in de ruimte bereikte het een temperatuur van 60 graden onder nul, geen onbekende temperatuur voor het diepvriesproduct. Hier zei je de snack-astronaut door de ruimte vliegen:

Veilige landing aan een parachute

Vanaf dat moment begon de kipnugget weer langzaam te dalen, waarbij het een snelheid van ruim 300 km/uur bereikte. Vlak voor de landing klapte er een parachute uit, waardoor de snack heelhuids op aarde terechtkwam.

De lancering werd georganiseerd in samenwerking met Sent into Space, een team van experts op het gebied van dit soort lanceringen. Zij maakten de ruimtereis van deze door velen gewaardeerde frituursnack mogelijk.

Lees ook: Piloten op grote hoogte: ‘We passeren iemand met een jetpack’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feestje van jarige supermarkt: kipnugget de ruimte in geschoten
Sluiten