Erik Jonk
Erik Jonk Opvallend 22 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Baby naar internetleverancier vernoemd voor 18 jaar gratis wifi

Er zijn duizend-en-een manieren om geld te besparen in het leven. Maar om je baby te vernoemen naar een bedrijf om wat centen op de knip te houden…

Je kunt bonnetjes blijven uitknippen, het toilet alleen doorspoelen wanneer iemand een grote boodschap heeft gedaan, en overal wandelend of fietsend naartoe gaan. Het bespaar-lijstje is eindeloos en iedereen heeft wel zijn of haar eigen manier om een beetje minder geld uit te geven.

Buitenkansje met de baby

De manier waarop een Zwitsers koppel geld bespaart, is echter wel erg opvallend. Ze vernoemden hun kersverse dochter namelijk naar een internetleverancier en kregen op die manier 18 jaar gratis wifi. Buitenkansje of, zwaar gezegd, kindermishandeling?

Ikea van der Velden. Huawei Smit. Apple van Amerongen. Of Jumbo Jansen. Het zouden zomaar namen kunnen zijn als het wedstrijd-idee van het Zwitserse bedrijf Twifi een trend wordt en navolging in Nederland krijgt.

Twifia of Twifius

De babynaam-uitdaging verdient uiteraard enige uitleg. Het koppel besloot namelijk niet zomaar om hun dochter een bizarre naam te geven, maar deed dat naar aanleiding van een actie van de Zwitserse internetleverancier Twifi. Koppels die hun baby Twifia of Twifius noemden, kregen via de actie zoals gezegd achttien jaar lang gratis wifi. Het koppel vond dat wel een goed idee en besloot om het geld dat ze hiermee uitsparen, opzij te zetten zodat hun dochter daarmee later haar rijbewijs kan halen.

Baby voor altijd getekend?

Roep je nu moord en brand en vind je dat het kleintje voor het leven getekend is? Dat valt nog enigszins mee. „Twiii-fiaaaaa, èèèèèèssen…”, dat zul je in de toekomst niet horen als Twifia in haar Zwitserse straat lekker aan het buiten spelen is en haar moeder de piepers gaar heeft. Twifia is namelijk niet de voornaam – dat stond de actie blijkbaar toe – maar de derde naam van het meisje. In praktijk zal niemand haar dus waarschijnlijk aanspreken met Twifia. Op het gemeentehuis zal men bij de aangifte van de geboorte misschien wel even vreemd opkijken.

Lees ook: Dit zijn de populaire babynamen van het komende jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baby naar internetleverancier vernoemd voor 18 jaar gratis wifi
Sluiten