Metro
Metro Opvallend 2 sep 2020 / 11:48 uur

Stel zit urenlang vast in bos vanwege kudde Schotse hooglanders

Een jong stel uit Oss is gisteravond gered uit een bos bij Biddinghuizen. De twee voelden zich niet veilig tussen een kudde Schotse hooglanders en belden de politie.

De wandelaars, een stel uit het Brabantse Oss, liepen gister aan het eind van de middag het bos in. Toen zij wilden terugkeren naar het vakantiepark aan de Leuvenumse Beek in Biddinghuizen waar zij verbleven, stond een kudde runderen op het voetpad.

Omdat er ook kalfjes in de kudde liepen, waren de twee bang dat de Schotse Hooglanders hen zou aanvallen als zij dichtbij zouden komen. Ze besloten te wachten tot de roodharige dieren vanzelf weg zouden gaan. Maar dat gebeurde niet.

Gered met dienstauto

Toen het donker werd, belden zij daarom de politie. Die reed met de dienstauto het natuurgebied in en kon zo de runderen dwingen om opzij te gaan. „Wij besloten de spreekwoordelijke koe bij de horens te vatten en konden een hek openen”, schrijft de politie op Facebook. „We brachten het jonge stel weer veilig naar de weg en beide vertrokken opgelucht en met een mooie anekdote naar hun vakantiehuisje.”

Gisteravond werden wij gestuurd naar het Harderbos te Biddinghuizen. Aldaar werd een jong stel uit Oss, tegen hun wil…

Gepostet von Politie Dronten am Dienstag, 1. September 2020

Houd voldoende afstand

Geheel onterecht was de angst voor de dieren niet. Schotse Hooglanders, ook wel Highland Cow genoemd, hebben in het verleden wel eens wandelaars aangevallen. De wilde koeien staan bekend om hun lange haar en lange horens.

Bij een onverwachte confrontatie wordt altijd geadviseerd om terughoudend te zijn. Als je voldoende afstand houdt, zullen de Hooglanders vrijwel nooit schrikken en aanvallen.

Lees ook: Hiken in Holland #4: de mooiste wandelroutes in NP Zuid-Kennemerland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stel zit urenlang vast in bos vanwege kudde Schotse hooglanders
Sluiten