Metro
Metro Opvallend 23 sep 2020 / 18:18 uur

‘Arts verkrachtte en filmde verdoofde patiënten in Duits ziekenhuis’

Een arts van een christelijk ziekenhuis in het West-Duitse Bielefeld wordt verdacht van het verkrachten van patiëntes, die hij eerst zou hebben verdoofd. De man filmde zichzelf terwijl hij toesloeg op zijn werk. Er is sprake van ruim tien slachtoffers, mogelijk loopt dat aantal nog op naarmate het onderzoek loopt.

Opnames van misbruik

De verdenkingen jegens de arts begonnen naar verluidt al in het voorjaar. Uiteindelijk begon de recherche een onderzoek naar de arts op verdenking van gevaarlijk lichamelijk letsel, maar die beschuldigingen leken lange tijd ongegrond. Tijdens het onderzoek in het huis van de arts kwamen de agenten bestanden tegen met daarop beelden van het misbruik. Daarop zou te zien zijn hoe de arts zijn patiënten misbruikte, wat hij zelf filmde.

Eerder had politie al het vermoeden dat de arts bepaalde patiënten onnodige medicatie had voorgeschreven. Het ging om vrouwen die naar hem toe waren gekomen voor een MRI-scan maar medicijnen kregen die niets met het onderzoek te maken hadden, meldt de regionale krant Westfalen-Blatt.

Ruim tien slachtoffers

De verdachte wordt niet bij naam genoemd. Zijn naam komt ook niet meer voor op de website van het ziekenhuis. Het is nog onbekend hoeveel vrouwen in totaal het slachtoffer zijn geworden, meldt het dagblad. Dat komt omdat het niet duidelijk is of hij al zijn slachtoffer heeft gefilmd, of slechts een deel van hen. De video’s die tot nu toe ontdekt zijn bevatten beelden van ruim tien vrouwen, die inmiddels geïdentificeerd zijn.

Nadat de politie de beelden van het misbruik ontdekte, werd de arts onmiddellijk gearresteerd in zijn woning.

Lees ook: Zwarte Piet komt er niet meer in bij Pathé

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Arts verkrachtte en filmde verdoofde patiënten in Duits ziekenhuis’
Sluiten