Metro
Metro Good vibes 23 sep 2020 / 19:28 uur

Politie trakteert eenzame vrouw (95) op patat, en gaat plekje in verpleeghuis regelen

De politie in Rotterdam heeft afgelopen weekend de dag van een oudere mevrouw (95) flink opgefleurd: de agenten trakteerden haar op een patatje en een goed gesprek. De vrouw was erg eenzaam en sterk vermagerd, dus zagen de agenten zich genoodzaakt haar te helpen. De politie en de wijkgemeente werken nu samen om een nieuw onderkomen te vinden voor de vrouw, in een verpleeghuis.

Op Facebook beschrijft de politie wat er is gebeurd: „Wij maakten dit weekend kennis met een 95-jarige dame, die erg doof was”, begint de politie in hun bericht. „Mevrouw heeft geen familie of vrienden en is ontzettend eenzaam. Ze eet weinig tot niets en heeft geen aanspraak of gezelligheid. Ze zit elke dag in haar stoel bij het raam naar buiten te kijken.”

Toen de politie echter bij haar langskwam, leefde het oude dametje helemaal op. Volgens de politie vond ze het „reuze gezellig” en praatte ze honderduit met de agenten.

UPDATEOns doet het enorm goed om te zien dat er zoveel lieve berichten binnenkomen en dat mensen mevrouw willen helpen…

Gepostet von Politie Rotterdam IJsselmonde am Dienstag, 22. September 2020

Getrakteerd op patatje

Het was al bijna etenstijd en de politieagenten begonnen wel wat trek te krijgen, en gezien de vermagerde staat van de vrouw vroegen ze haar of ze met hen mee wilde eten. Dat klonk haar als muziek in de oren, ze had volgens de politie voor het eerst in 25 jaar weer een bordje patat voor zich. „Mevrouw had haar bord zo leeg”, valt te lezen in het bericht.

Maar toch knaagde er nog wat bij de agenten: ze zagen dat de vrouw duidelijk dringend hulp nodig had. „Mevrouw kan niet meer voor zichzelf zorgen, en ze kwijnt hier weg van de eenzaamheid. We hebben alles op alles gezet om een verpleeghuis te regelen.”

Om even te checken hoe het verder met de vrouw ging, besloten de agenten gisteren nog eens langs te gaan. „Je zag dat ze dit geweldig vond”, meldt de politie. „Ze vertelde dat ze haar eigen haar had geknipt, omdat ze al jaren niet meer naar de kapper kon. Omdat dit niet helemaal goed was gegaan hebben we de schaar erbij gepakt en het kapsel van mevrouw netjes gemaakt.”

Veel eenzame ouderen

Het gaat gelukkig al de goede kant op: de agenten kregen een bericht van de wijkgemeente, daar zijn ze hard bezig om een plekje te regelen voor de vrouw. Maar ze vinden ook dat er meer aandacht moet komen voor eenzame ouderen in Nederland: „Er zijn jammer genoeg veel te veel eenzame ouderen in Nederland. Wij hopen dat iedereen die dit bericht leest zich misschien ook om een eenzame oudere wil bekommeren, als is het maar een kletspraatje, het deed deze mevrouw ontzettend goed.”

Onder het bericht stroomden de positieve reacties binnen, veel mensen willen de vrouw helpen. De politie staat in contact met de Wijkzorg, die werken er nu hard aan om een passend plekje voor haar te vinden. „Wij zullen jullie op de hoogte houden en wellicht dat als mevrouw een plekje heeft, wij met elkaar iets voor haar kunnen betekenen”, luidt de update van de politie.

Lees ook: 7 docu’s met een Emmy-nominatie in 2020 die je nu kunt streamen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie trakteert eenzame vrouw (95) op patat, en gaat plekje in verpleeghuis regelen
Sluiten