Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 12 aug 2020 / 20:30 uur

Visser haalt monsterlijke meerval uit Seine in Parijs

Een visser heeft een gigantische meerval gevangen in de rivier de Seine, in de buitenwijken van de Franse hoofdstad Parijs. De monsterlijk grote vis was meer dan 2,40 meter lang en woog 90 kilo.

Het was dan ook een behoorlijke klus voor visser Geoffrey Rulleau om het dier uit het water te halen. Hij deed de vangst op 1 augustus aan het begin van de middag, vertelde hij aan de Franse krant Le Parisien. Rulleau ving de vis op slechts een paar kilometer van het centrum van de Franse hoofdstad, tussen Choisy-le-Roi en Alfortville, in het arrondissement Créteil.

Hele ochtend nog niets gevangen

Rulleau was daar samen met twee vrienden aan het vissen, maar de hele ochtend hadden ze nog geen vis gevangen. „Toen voelde ik plots dat ik een zware vis beet had. We sleurden hem naar de oever, waar we er twintig minuten voor nodig hadden om hem boven te halen. Het bleek een meerval, een zoetwatervis van meer dan 2,40 meter en bijna 90 kilo”, vertelt Rulleau.

Niet gevaarlijk

Zo’n grote meerval is niet gevaarlijk voor mensen, legt Rulleau uit. „Het dier is niet echt krachtig en heeft maar kleine tanden.” De meerval leeft vooral in rivieren en meren en voedt zicht het liefste met andere vissoorten zoals brasem, karper, paling en snoekbaars.

Lees ook: Minister De Jonge stelt quarantaineverplichting uit na kritisch Kamerdebat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Visser haalt monsterlijke meerval uit Seine in Parijs
Sluiten