Metro
Metro Opvallend 10 aug 2020 / 21:58 uur

Patrick, de beste vriend van SpongeBob, krijgt eigen talkshow

De hashtag #ThePatrickStarShow doet het lekker op Twitter. Fans, maar ook de haters, laten weten wat zij er nou van vinden, dat de beste vriend van Bob z’n eigen serie krijgt. Een talkshow nog wel.

Er is namelijk een spinoff van de Nickelodeon-animatieserie SpongeBob SquarePants in de maak. Zeester Patrick, de beste vriend van de beroemde gele zeespons, krijgt een eigen serie, meldde Deadline vandaag.

Patrick = Bill

Net als in de oorspronkelijke serie wordt de stem van Patrick ingesproken door Bill Fagerbakke. De acteur zou ook al in de studio zijn geweest om afleveringen op te nemen.

In The Patrick Star Show heeft de zeester volgens Deadline zijn eigen talkshow en draait het om hem en zijn familie. In de serie zitten vooral nieuwe personages, wel zullen er geregeld oude bekenden uit SpongeBob SquarePants langskomen.

Vorig jaar was er ook al een spinoff van SpongeBob: 

LGBTI

Nog niet zo lang geleden was de gele zeester ook al in het nieuws. Nickelodeon zou deze zomer een hint hebben gegeven over de geaardheid van Spongebob Squarepants. Volgens de kinderzender maakt de gele zeespons namelijk deel uit van de lhbti-gemeenschap, zo is te zien in een post op Twitter.

Vanwege Pride-maand deelde Nickelodeon foto’s van verschillende personages uit tv-series. Naast een met regenboogkleuren bewerkte Spongebob, waren ook de biseksuele Korra uit The Legend of Korra en transgender acteur Michael D. Cohan uit Henry Danger te zien op Twitter. Talloze twitteraars vatten het bericht op als de coming-out van de spons.

Aseksuele SpongeBob

Kijkers speculeren al langer over de vraag of hij nou op mannelijke zeevruchten valt, of voor de vrouwtjes gaat. De geruchten werden aangewakkerd toen in een aflevering uit 2002 de zeespons en zijn beste vriend Patrick samen de ouders werden van een verlaten schelp. Bedenker Stephen Hillenburg, die in 2018 overleed, zei eerder dat Spongebob aseksueel is.

Reageer op artikel:
Patrick, de beste vriend van SpongeBob, krijgt eigen talkshow
Sluiten