Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 17 aug 2020

Amerikaanse leraar geschorst nadat hij lesgaf met ontbloot bovenlijf

Een Amerikaanse leraar die werkt is op een scholengemeenschap in het Californische San Jose, is geschorst nadat hij zijn studenten afgelopen vrijdag met ontblote torso verwelkomde in een online les.

Ook in San Jose is het momenteel zomers warm. Mogelijk een reden voor de Amerikaanse docent om topless in de les te verschijnen. Tot ongenoegen van sommigen.

Ongemakkelijk

Volgens een boze ouder meldde haar dochter zich aan op Zoom voor de tweede wiskundeles van het huidige academiejaar, waarna ze haar leraar met ontblote torso aantrof voor zijn webcam. Daarmee schond de man de kledingcode die hij zelf enkele dagen eerder had opgesteld, schrijven Amerikaanse media.

„Ze voelde zich ongemakkelijk en kon zich niet concentreren, omdat ze een oude man zag op haar scherm in haar slaapkamer”, schrijft de ouder op Facebook. Het meisje nam een foto van de leraar en lichtte haar moeder in, die onmiddellijk contact opnam met de school in kwestie.

Leraar geschorst

Het schoolhoofd meldde dat het gedrag van de docent „onaanvaardbaar, onprofessioneel en in strijd is met het schoolreglement.” Er is een onderzoek in gesteld en de docent is zolang het onderzoek duurt, geschorst.

Lees ook: 20 tekenen dat een burn-out op de loer ligt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerikaanse leraar geschorst nadat hij lesgaf met ontbloot bovenlijf
Sluiten