Metro en ANP
Metro en ANP Opvallend 3 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Man bestelt voor 100.000 euro aan eten en drinken, maar betaalt niets

Een 32-jarige Rotterdammer zou voor ruim een ton aan eten en drinken hebben besteld zonder die te betalen. Voor de rechtbank in Den Haag is vandaag zestien maanden cel geëist tegen de verdachte van oplichting.

De verdachte man werkte op het callcenter van een oliemaatschappij, maar deed zich voor als manager. Zo wist hij een cateraar ervan te overtuigen grote hoeveelheden etenswaren en sterkedrank te leveren, die hij doorverkocht of weggaf.

Valse huuroverkomst over nieuwe kans

De vermeende oplichter zou de cateraar er zelfs van hebben overtuigd dat die een restaurant in het pand van zijn werkgever mocht openen. Hij toonde een vervalste huurovereenkomst en probeerde een borgsom van de cateraar te krijgen, onder meer door hem een tankpas te beloven. Toen hij bleef verzuimen de rekeningen te betalen, deed de cateraar aangifte.

De verdachte zegt dat hij geen andere mogelijkheden zag om aan geld te komen. Het Openbaar Ministerie verwijt hem misbruik van vertrouwen van de cateraar. „Die heeft hij met mooie praatjes en loze beloften om de tuin weten te leiden en keer op keer bedrogen.”

Het OM eist ook dat de Rotterdammer het geld aan de cateraar terugbetaalt.

Lees ook: Jean (65) krijgt al negen jaar ongevraagd pizza’s thuisbezorgd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man bestelt voor 100.000 euro aan eten en drinken, maar betaalt niets
Sluiten