Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Opvallend 28 mei 2020 / 14:43 uur

Jean (65) krijgt al negen jaar ongevraagd pizza’s thuisbezorgd

Het klinkt misschien als een droom: ongevraagd een pizzakoerier voor je deur die af en toe een bestelling komt afgeven. Maar Jean van Landeghem (65) uit het Belgische Turnhout is er klaar mee. „Pizzaterreur”, noemt hij het.

Van Landeghem begrijpt er niets van. Al negen jaar staan bezorgers regelmatig voor zijn deur. „Laatst zelfs eentje met veertien pizza’s”, vertelt hij aan Metro. „De buren vroegen of ik een feestje ging geven.”

‘Geen idee waar de pizza’s vandaan komen’

Zelf vindt hij het minder grappig. De pizza’s worden allemaal besteld op zijn naam, adres en telefoonnummer. Maar waar ze vandaan komen, weet hij niet. En dat maakt hem zenuwachtig. „Zodra ik de scooter hoor, voel ik de zenuwen in mijn lijf. Ik doe soms geen oog dicht, want ze bezorgen tot 02.00 uur ‘s nachts door.”

Een foto van een serieus kijkende oudere man met snor; Jean.
Jean is er klaar mee. „Het is pizzaterreur.”

Dure rekeningen

Ook voor de koeriers is het vervelend, vindt hij. Vorig jaar stonden er op een avond tien bezorgers op zijn stoep. De pizza’s neemt hij niet aan, dat raadt de politie hem af. Bovendien vindt hij ze niet eens lekker, veel liever eet hij frieten. „En de bestellingen moeten altijd nog worden betaald, dus ik blijf er vanaf. Soms gaat het wel om rekeningen van zeventig euro.”

Van Landeghem heeft al meerdere keren aangifte gedaan bij de politie. „Maar ook zij hebben geen idee waar de bestellingen vandaan komen. Ik hoop dat ze dit snel kunnen oplossen, want ik ben het beu.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Jean (65) krijgt al negen jaar ongevraagd pizza’s thuisbezorgd
Sluiten