Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 2 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van een begraafplaats in Dordrecht kwamen na een periode van veel regen geen pioenrozen, tulpen of anjers naar boven, maar een kunstgebit, gebroken grafmonumenten en andere stoffelijke resten.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Dordrecht na berichtgeving door het AD.

De plannen voor een pluktuin bij de begraafplaats Essenhof zijn er nog niet heel lang. Er groeien zelfs nog geen bloemen, want de pluktuin is pas recent ingericht. De grond die daarvoor gebruikt is, komt uit graven van geruimde velden.

‘Kunstgebit naar boven is fout van ons’

En die grond is niet goed gefilterd, laat een woordvoerder van de gemeente weten. „Daardoor kon een kunstgebit naar boven komen. Dat is een fout van ons en had niet mogen gebeuren.”

 

Resten zijn weggehaald

Medewerkers van de begraafplaats zagen het kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitsteken toen ze deze week de pluktuin inspecteerden. De resten zijn toen meteen weggehaald.

Volgens het AD hadden bezoekers van de begraafplaats eind vorige week al gezien dat er een kunstgebit boven de grond uit kwam. Ze hadden er toen geen melding van gemaakt, omdat het onweerde en ze niemand zagen.

Lees ook: Man ontdekt na paar dagen dat hij gebit inslikte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht
Sluiten