Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Opvallend 11 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Kittens gedumpt in gft-bak in Denekamp

In het Twentse Denekamp zijn vrijdagavond drie kittens aangetroffen in een gft-bak. Daarin zouden de kittens volgens de dierenambulance mogelijk al sinds woensdag hebben gezeten.

Doordat de bewoners de bak niet aan de kant hebben gezet, zijn de beestjes gelukkig niet in de vuilniswagen terechtgekomen.

De drie kittens zijn ongeveer acht à negen weken oud en werden gevonden aan de Kafmolen in Denekamp. De dierenambulance roept iedereen die mogelijk iets weet zich te melden: „Dit kan een auto zijn die een tijdje voor een Otto heeft gestaan of anderszins iets opvallends deed. Ook komen we graag in contact met personen die weten van mensen die eerst kittens hadden en nu niet. Uiteraard worden alle meldingen anoniem behandeld.”

Veel verontwaardiging over gedumpte kittens

De dierenambulance schrijft dat de zaak hoog wordt opgenomen en ook onder de Facebookpost spreken mensen hun verontwaardiging uit. „Als de monsters gevonden worden die dit hebben gedaan, direct opknuppen in de hoogste boom. Jeetje wat een triest volk“, zo is een van de reacties. Iemand anders schrijft: „Hoop dat degene die dit heeft geflikt gevonden wordt, die kan zijn of haar lol wel op lijkt me.

Lees ook: Twee Nederlanders omgekomen bij botsing zweefvliegtuigjes in Duitsland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.