Metro
Metro Opvallend 4 jun 2020 / 13:21 uur

Vrouw bevalt na abortusadviezen van kerngezonde baby

Een Britse zwangere vrouw kreeg van dokters meerdere keren te horen dat het beter was om een abortus te plegen, omdat haar kindje twee dodelijke aandoeningen had. Maar wonder boven wonder, haar baby kwam gezond ter wereld.

Dokters hadden de 24-jarige Kimberley James gewaarschuwd dat haar baby niet levend geboren zou worden nadat een scan na twaalf weken zwangerschap had aangetoond dat de baby enorm was opgezwollen.

Het kindje werd gediagnosticeerd met hydrops foetalis, een aandoening waarbij vloeistoffen in het lichaampje worden opgehoopt. De overlevingskans is nog geen 10 procent. Bovendien toonde de scan aan dat het kleintje een hygroma colli had, een zwelling in de hals.

‘Drie of vier keer advies’

Aan Metro UK vertelt Kimberley dat dokters haar „op zijn minst drie of vier keer” hadden aangeraden om een abortus te plegen. Maar de aanstaande mama vertrouwde op haar instinct en schoof het advies van de dokters aan de kant.

En maar goed ook, de hydrops waren volledig verdwenen na zestien weken en ook de hygroma colli was na twintig weken niet meer te zien op scans. Penelope kwam uiteindelijk helemaal gezond ter wereld op 9 mei. „Ze is echt een wonderbaby”, vertelt Kimberly.

‘Nog nooit meegemaakt’

„De dokters vertelden dat ze dit nog nooit meegemaakt hadden en kunnen niet verklaren waarom haar aandoeningen plots weg waren”, vervolgt Kimberly. „De dokters hebben haar meteen gecontroleerd toen ze geboren werd, maar er was niets meer te zien. Ze is kerngezond. Het was fantastisch en behoorlijk gek. We zijn helemaal verliefd op haar.”

Lees ook: Vernederende boodschap op buik van baby geschreven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw bevalt na abortusadviezen van kerngezonde baby
Sluiten