Metro
Metro Tech 4 jun 2020 / 12:39 uur

Snapchat stopt met de promotie van Trump

Na gedoe met Twitter neemt nu ook Snapchat maatregelen tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Snap, het moederbedrijf van Snapchat, stopt met de promotie van het account van Trump. Volgens het bedrijf zetten berichten van Trump aan tot racistisch geweld.

Trump is populair op Snapchat. Hoewel je niet kunt zien hoeveel volgers hij precies heeft, schat nieuwsdienst Bloomberg zijn volgersaantal op zo’n 1,5 miljoen.

Trump niet langer op Discover-pagina

Het account van Trump zal nog wel blijven bestaan, maar zal niet meer in het Discover-tabblad, waar berichten van bekende mensen worden gepromoot, verschijnen. „We zullen geen stemmen versterken die aanzetten tot racistisch geweld en onrechtvaardigheid door ze gratis promotie op Discover te geven”, liet het bedrijf in een verklaring weten.

Snap komt tot de beslissing na berichten van Trump op Twitter over de onlusten in de Verenigde Staten. Daarin sprak Trump over „de gemeenste honden” en „dreigende wapens” die ingezet zouden worden tegen betogers.

Twitter nam ook al actie

De berichten van Trump staan ook bij andere socialmediabedrijven ter discussie. Zo ondernam Twitter eerder al actie tegen Trump door een controversieel bericht te verbergen. Volgens Twitter gingen die in tegen de regels van het platform. Facebook daarentegen besloot het bericht gewoon te laten staan. In het bericht van Trump zei de president dat ‘als het plunderen begint, het schieten begint’.

Lees ook: Twitter waarschuwt weer bij tweet Trump, nu voor geweldverheerlijking

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat stopt met de promotie van Trump
Sluiten