E.Westland
E.Westland Nieuws 21 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Ziekenhuispersoneel ruziet over kerstpakket

Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, volgens het spreekwoord. Toch zijn medewerkers van het VUmc dit jaar niet blij met hun kerstpakket. Het doosje chocola zou te ongezond zijn. Bovendien zorgt het voor scheve gezichten dat collega’s van het AMC een gigantisch kerstpakket kregen, met onder andere een wokpan.

Volgens de Telegraaf „knettert het” bij het VUmc. „Op het ziekenhuis-intranet regent het klachten: zo is de chocolade niet fair trade, zit er milieuvervuilende palmolie in en is de ’dikmakende’ chocola niet goed voor de ziekenhuismedewerkers die op dieet zijn. Daarnaast zit er alcohol in de chocolade, waarmee geen goed voorbeeld wordt gesteld”, aldus de krant.

Bij het AMC zou het kerstpakket een stuk rijkgevulder zijn. Een wokpan, fles wijn en zuivere olijfolie zouden de medewerkers gegund zijn. Pijnlijk, omdat de twee ziekenhuizen binnenkort gaan fuseren.

Te weinig

Het personeel van het VUmc voelt zich achtergesteld. Temeer omdat niet iedereen het toch al verguisde pakketje chocolaatjes in ontvangst mocht nemen. Omdat er te weinig chocola is besteld, zou de helft van het personeel op de nieuwe neurologische afdeling niets hebben gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.