Nieuwssnack

'Oudste kat' op 32-jarige leeftijd overleden
Likeability of 3

'Oudste kat' op 32-jarige leeftijd overleden

'Oudste kat ter wereld' overleden. Afbeelding ter illustratie: Pixabay

Foto van 'Metro'

15 SEP 2017

Het is altijd verdrietig wanneer een huisdier overlijdt, maar voor de baasjes van de Britse kat Nutmeg is het overlijden van hun huisdier extra verdrietig. De kat werd maar liefst 32 jaar oud. Hij zou met die leeftijd de oudste kat ter wereld zijn, meldt Daily Mail.

In mensenjaren werd de kat zo'n 145 jaar oud. Niet gek dus dat het dier last had van ademhalingsproblemen en uiteindelijk bezweek aan een hartkwaal. Baasjes Liz en Ian Finlay brachten Nutmeg nog naar de dierenarts, maar dat mocht niet meer baten. Ze moesten de geliefde kat laten inslapen.

De Finlays zijn ontzettend verdrietig door het verlies van Nutmeg. Het koppel adopteerde de kat in 1990 nadat ze hem in hun tuin vonden. Het dier was toen vijf jaar oud, wat betekent dat hij zo’n 27 jaar bij de familie woonde. „Ik kan niet beschrijven hoe erg we hem missen. Hij laat een groot gat in onze levens achter”, zegt Ian.

‘Oudste kat’

Nutmeg stond bekend als de oudste kat ter wereld. Hij nam deze titel volgens het Guinness World Recordboek over van een 26-jarige kat genaamd Corduroy. Dat was niet vanzelfsprekend, want Nutmeg was in 2015 al eens in levensgevaar. Hij kreeg een beroerte maar herstelde wonder boven wonder na behandeling in een dierenziekenhuis in Newcastle.

De dierenarts van Nutmeg, Jason Atherton, onderschrijft nog eens hoe bijzonder de hoge leeftijd van Nutmeg was. „Ik zie steeds vaker katten van een jaar of 20, 21 voorbij komen. Maar Nutmeg was gemiddeld tien jaar ouder dan deze katten en dus een uitzondering.”

Katten worden volgens de dierenarts steeds ouder dankzij betere voeding en verzorging. „Nutmeg was duidelijk erg geliefd anders had hij deze leeftijd nooit gered”, besluit Atherton.

LEES OOK


sad
user_90f94758eff985e4dd34f7294c55bdac0ff874a9_avatar

Views

300+

Test met OV-chip op mobiel mislukt. / ANP
Likeability of 3

Test met OV-chip op mobiel mislukt

Een mobiele telefoon met een testversie van de app OV-chip mobiel. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Was jij een van de gelukkige reizigers waarbij OV-chip Mobiel wel werkte? Dan hebben we slecht nieuws. Vooraf was bekend dat het reizen met een app op je mobiel een test was. Maandag werd bekend dat de test is mislukt. Het systeem blijkt niet geschikt te zijn voor grootschalig gebruik.

Het bedrijf achter de proef, Translink, begon vorig jaar mei met OV-chip Mobiel. Ongeveer 8.000 mensen deden mee aan de proef waarbij de OV-chipkaart werd vervangen door een app op je smartphone.

Lastig installeren

Volgens het AD bleek de betaalmethode extreem lastig om te installeren. Slechts het downloaden van de app bleek niet genoeg, de app vereiste tevens dat er vanuit een digitale portemonnee 1 cent werd overgemaakt naar Translink om het systeem te activeren.

Deze stap bleek voor veel mensen te ingewikkeld waardoor Translink personen stap voor stap moest uitleggen hoe het reizen via de app in zijn werk ging. Het had tot gevolg dat alle negen ict-systemen die er aan te pas kwamen, probleemloos moesten samenwerken voor een succesvolle betaling.

Verschillende smartphones

Het feit dat deze betalingen veelal werden gedaan vanaf verschillende smartphones maakte het er niet eenvoudiger op. Zo werkte de app helemaal niet op een iPhone.

Translink laat weten dat een landelijk systeem gebaseerd zal zijn op een andere, nieuwere techniek. „Omdat gebleken is dat de huidige techniek niet geavanceerd genoeg is voor grootschalig gebruik” aldus een woordvoerder.

Miljoenen euro's

De proef kostte miljoenen euro’s. Ondanks alles gelooft Translink nog steeds in het reizen met mobiel. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer een tweede poging wordt gedaan met een nieuw systeem.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

53

Linda de Mol koopt huis voor dochter in Amsterdam. / ANP

Linda de Mol koopt huis voor dochter in Amsterdam

Linda de Mol. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Linda de Mol heeft voor haar 18-jarige dochter Noa in hartje Amsterdam een dubbel benedenhuis gekocht. Het huis heeft een waarde van 875.000 euro en grenst aan de Amsterdamse volkswijk de Jordaan.

Het huis dat door de presentatrice met eigen geld werd betaald, bestaat uit vier kamers, een patio, en twee balkons.

Conservatorium

Zoon Julian (21) ging zijn zus voor. Hij pakte in de zomer van 2016 zijn spullen om naar de hoofdstad te verkassen omdat hij ging studeren aan het Conservatorium. Volgens het AD kocht de Mol toentertijd een benedenwoning met tuin voor haar zoon, ter waarde van 950.000 euro.

Andere tijd

In haar eigen maandblad Linda liet de presentatrice onlangs nog optekenen dat ze zich realiseerde dat haar hele leven in het teken stond van haar kinderen. „Je begint altijd met: wat doen de kinderen? Daarna ga je pas bedenken wat je zelf gaat doen. Er breekt straks een hele andere tijd aan.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


wow
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

700+

Wordfeud nog steeds populair. / ANP

Wordfeud nog steeds populair

Wordfeud app op de Iphone. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Wordfeud, het woordspelletje waarmee je vriend en vijand kan uitdagen de moeilijkste woorden op het online-bord te leggen, kwam in 2011 op de Nederlandse markt. Het spel werd meteen een hype en was ongekend populair. Hoewel je er niemand meer over hoort, blijkt het spel nog steeds door veel mensen gespeeld te worden.

Recente cijfers

In 2018 dachten nog 1,6 miljoen Nederlanders na over moeilijke woorden die meer punten op zouden leveren dan de woorden van hun tegenstander. Dit blijkt uit recente cijfers die de mobiele game ter beschikking stelt aan nu.nl

Het gaat hierbij om mensen die het spel minstens een keer in de maand openen. Een groot deel hiervan, zo’n 1,2 miljoen, start nog elke week een nieuw woordspel. Dagelijks gaat het om 900.00 Nederlanders.

Belangrijkste markt

„Nederland is onze belangrijkste markt, ongeveer de helft van onze spelers wonen daar” aldus Wordfeud-ontwikkelaar Håkon Bertheussen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

61

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

200+

Man met negen kinderen blijkt onvruchtbaar. / ANP

Man met negen kinderen blijkt onvruchtbaar

Een behandelkamer bij Medisch Centrum Kinderwens. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het huwelijk van een Marokkaanse man uit het plaatstje Sidi Slimane is op een wel heel ongelukkige wijze tot een einde gekomen. Zijn 35-jarige huwelijk met negen kinderen blijkt namelijk gebaseerd op een leugen.

Aandoening

Een bezoekje aan de dokter leerde de man dat hij al zeker vijftig jaar onvruchtbaar is. Volgens de dokter is er bij de man sprake van een spatader in zijn teelballen. Een aandoening die ervoor zorgt dat het bloed terugstroomt naar de balzak, waardoor er een spataderkluwen kunnen ontstaan.

Met als gevolg een hoog oplopende temperatuur in zijn balzak, waardoor zijn zaadcelproductie niet meer op gang kwam. De Belgische krant Het Nieuwsblad schrijft dat de man als gevolg daarvan niet langer vruchtbaar was.

Scheiding

De man heeft inmiddels een echtscheiding aangevraagd. Zijn vrouw hangt een gevangenisstraf van een maand tot een jaar boven het hoofd. Buitenechtelijke relaties zijn in Marokko strafbaar.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Beyoncé valt tijdens optreden Coachella

Camera videoBeyoncé valt tijdens optreden Coachella

Ze staat gelukkig direct weer op. Foto: ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van maandag.

Beyoncé

Tijdens een van haar optredens op Coachella valt Beyoncé samen met haar zus Solange van het podium. Maar, als echte artiest, weet ze dit goed op te lossen.

Ruzie?

Fans van Juventus en Napoli komen elkaar tegen in de straten van Turijn. Even lijkt er een ruzie te ontstaan, maar het tegendeel is aan de orde.

Doelpunt

Nog een voetbalvideo. Doelman Jo Coppen speelt bij het Duitse FC Carl Zeiss Jena en wist met een lange uittrap een doelpunt te scoren.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

81