Model met maat 34 ‘te dik’ voor modeshow

19 mei 2017 om 16:59 door Ingelise de Vries
Model met maat 34 ‘te dik’ voor modeshow
De modeshow van Louis Vuitton waar Ulrikke niet in mee mocht lopen. Beeld: ANP

Het leven van een model is glamoureus, avontuurlijk en bestaat voornamelijk uit reizen, champagne en mooi zijn. Althans, zo klinkt het mensen vaak in de oren. Toch is het niet altijd zo perfect als het lijkt. Model Ulrikke Hoyer deelt op Facebook en Instagram een schrijnend verhaal over hoe ze te dik is om mee te lopen met de Louis Vuitton-show.

Ulrikke is geen plussize-model en heeft ook geen buikje. Ze heeft maat 34-36. Ter vergelijking: de gemiddelde kledingmaat van de Nederlandse vrouw ligt tussen de 42 en 44. Dik is Ulrikke dus niet te noemen. Toch mocht ze niet meelopen met de show in Japan, schrijft ze op Instagram.

 

Te dik

„Ik kom net terug uit Tokio/Japan, waar Louis Vuitton een prachtige show op een cruise naar Kyoto heeft gehouden. Ik ben nooit in Kyoto aangekomen omdat ik niet meer mee mocht lopen. Ik was ‘te dik’.” Er zouden problemen zijn geweest tijdens het passen. Volgens Alexia, één van de vrouwen verantwoordelijk voor het passen, is het gezicht en de buik van Ulrikke te opgeblazen. „Daarop vertelde ze me dat ik mezelf moest gaan uithongeren. ‘Ulrikke mag alleen nog water drinken de komende 24 uur’. Ik was geschokt”, schrijft het model.

Om twee uur ‘s nachts heeft Ulrikke extreem veel trek, terwijl het ontbijt pas om half zeven is. Als het eindelijk zo ver is, neemt ze zo min mogelijk omdat ze bang is om Alexia tegen te komen. „Gelukkig kwam ze om acht uur, toen mijn bord al van tafel was gehaald.” Alexia komt ook echt even controleren of Ulrikke niet stiekem heeft gegeten.

Pafferig

Na een lange dag krijgt Ulrikke om zeven uur ‘s avonds een telefoontje van haar agent. Die vertelt haar dat ze niet meer mee mag lopen in de show. „Nu had ik niet alleen een buikje, ook mijn gezicht was pafferig en mijn achterkant was een probleem.”

„Ik ben blij dat ik 20 ben en een professionele achtergrond in de sport heb”, sluit ze af. „En geen 15-jarig meisje dat onzeker is. Ik weet zeker dat het dan heel ziekelijk was geëindigd en ik er mijn hele volwassen leven last van zou hebben gehad.” Op Facebook doet ze haar verhaal nog een stuk uitgebreider.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!