Iris Hermans
Iris Hermans Good vibes 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Handverwarmend: ook wanten van nieuw stijlicoon Bernie Sanders leveren geld op

Bernie Sanders is sinds vorige week spontaan een soort stijlicoon geworden. Velen zullen het beeld tijdens de inauguratie van Sanders, onderuitgezakt en bijzonder goed ingepakt, niet gauw vergeten.

Memes gingen viral, van Bernie achter een drumstel tot Bernie in GoT. Zelf kon hij er wel om lachen. En hij was niet de enige. Nu is er nieuws over zijn wanten, die evenmin onopgemerkt bleven. De breister heeft door alle animo de handschoenen weer flink uit de mouwen gestoken!

Deel uitverkocht

De vriendelijke oude baas besloot het momentum aan te grijpen. Eerder al maakte de senator uit Vermont bekend dat er nu truien met daarop zijn afbeelding te koop zijn. „Dat geld, ik schat dat het een paar miljoen dollar zal zijn, zal naar een liefdadigheidsorganisatie gaan.” Een deel van de merchandise, die volledig gemaakt wordt in de Verenigde Staten, is al uitverkocht, maar de stock zal worden aangevuld.

Nu wordt mooi ingehaakt op z’n wanten, die ook al op veel reacties konden rekenen. Sommigen dachten zelfs dat ze ‘look-a-Bernie-likes’ om hun eigen handen droegen.

De opvallende wanten, die wel wat weghebben van een experimentele lapjeskat, zijn van de hand van Jen Ellis, een leerkracht uit Vermont. Ze werden gemaakt met wol van afgedankte truien en gevoerd met fleece van gerecycleerde plastic flessen. Ellis gaf de wanten enkele jaren geleden cadeau aan de Democratische senator, die ze al vaker droeg tijdens zijn campagne. Sanders stapte vorig jaar als laatste uit de race om presidentskandidaat te worden voor de Democraten, Joe Biden haalde het uiteindelijk.

Ellis liet weten dat ze vereerd is dat de senator de handschoenen droeg tijdens de inauguratie, maar ze had niet verwacht dat het zo uit de handschoen zou lopen. Want haar mailbox liep over met verzoekjes. Tegenover de Jewish Insider vertelde Ellis dat ze niet voor zich zag hoe ze duizenden wanten kon maken. „En steeds als ik mijn e-mail open, zijn er weer honderden mensen die me een bericht hebben gestuurd. Ik haat het om mensen teleur te stellen, maar deze wanten zijn uniek. Soms kun je op deze wereld gewoon niet alles krijgen wat je wil.”

Goed nieuws

Door alle animo, heeft ze nu nog drie paar wanten gemaakt, die geveild worden voor goede doelen. Een paar ging naar ‘Passion 4 Paws Vermont’, een dierenasiel in Vermont, een ander paar was voor ‘Outright Vermont’, een organisatie die instaat voor de rechten van lgbtq+ in Vermont, een derde paar wordt geveild om het schoolfonds voor de dochter van Ellis te spekken.

Mensen reageren enthousiast op haar breisels. „Ik heb er meer dan 100 dollar voor het rode paar over.. Of breng ze anders naar een museum!”

Lees ook: Bernie Sanders kan wel lachen om alle memes (en niet alleen hij)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handverwarmend: ook wanten van nieuw stijlicoon Bernie Sanders leveren geld op
Sluiten