Iris Hermans
Iris Hermans Good vibes 10 dec 2020 / 20:14 uur

Morgen is het foute kersttruiendag en ze zijn dit jaar echt fouter dan ooit

Morgen is het weer de jaarlijkse foute kersttruiendag. Of eigenlijk beter gewoon ‘kersttruiendag’, want, zoals een collega het mooi verwoordde:  „Je zegt toch ook niet groen gras?” Want een kersttrui = fout en elk jaar weer worden de truien nog bonter, hysterischer en voller met nog slechtere teksten en afbeeldingen. Fout dus, al is fout soms natuurlijk gewoon steengoed.

Favorietje, op uglyxmas.nl.

Er wordt van alle kanten ingehaakt op de vaak gebreide trui. Van voetbalclubs met hun geelgroene variant op de vaak groen-rode tot supermarkten en een lokale flexwerkplek-organisatie.

De foute kersttruiendag heeft overigens een wat diepere betekenis. Al jaren gebruikt Save the Children deze dag om aandacht te vragen voor hun goede doel, en hopen ze dat iedereen in de foute trui iets goeds doet (en drie euro doneert).

Zoomen in je kersttrui?

Rondje Google en een kijkje op de verschillende websites leert dat de truien dit jaar om te smullen zijn. Tenzij je een hekel hebt aan (synthetische) wol, de kleur groen en/of rood, dubbelzinnige woord- slash wolgrapjes („I’m sexy and I snow it”) en toeters en kerstbellen. Dan kun je maar beter thuisblijven morgen. Of wacht, dat doen we waarschijnlijk toch al.

Toch jammer dat je er morgen niet mee kunt lopen pronken bij de koffieautomaat. Of tijdens de speciaal georganiseerde VrijMiBo, met een bepaalde dresscode. Dan maar Zoomen in je kersttrui en hopen dat je niet de enige bent.

Maar ben je scholier van Het Lyceum Gouda? Doe dan zeker een kersttrui aan, al is het maar om de social media-afdeling van je school te supporten.

(Bijna) dezelfde kersttruien bij verliefde stelletjes blijkt ook elk jaar weer een ‘hippe variant’ op hetzelfde windjack bij pensionado’s en worden, vaak met #couplegoals, op social media gedeeld. En dan is er natuurlijk ook de 2-in-1-kersttrui, maar dan moet je elkaar wel echt héél leuk vinden, en waar laat je je andere arm?

Bijna uitverkocht op Bol.com.

Anderen laten graag zien dat een kersttrui helemaal „niet seksloos” hoeft te zijn.

Voor de medewerkers van hotel New York in Rotterdam is het elke dag foute kersttruiendag, en geheel coronaproof.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de huisdieren die, of ze het nu leuk vinden of niet, in een heel fout, vaak net iets te klein, kersttruitje worden gepropt.

Lees ook: Bad luck voor Britse bulldog die per se naar Zwitserland moet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Morgen is het foute kersttruiendag en ze zijn dit jaar echt fouter dan ooit
Sluiten