Iris Hermans
Iris Hermans Good vibes 20 okt 2020 / 21:52 uur

Deze knuffelhond kan niet van andere honden afblijven tijdens zijn uitlaatrondje

Zo’n beetje iedereen zal zeggen dat zijn hond de allerliefste is, maar Wallace is dat ook echt. Het beestje trekt zich niets aan van corona en gaat rustig door met wat hij het allerliefste doet. Zijn vrienden knuffelen op straat.

Wallace is nog maar een jaar oud, maar weet zijn affectie al heel goed te tonen. Als zijn baasje hem uitlaat en ze komen Wallaces vriendjes tegen op straat, dan kan de corgi niets anders dan ze omhelzen. „Hij is heel speels en buitengewoon lief”, vertelt David Raminick, de Amerikaanse eigenaar van de corgi tegen Bored Panda.

Knuffelhond

„Hij vindt het heerlijk knuffels en kusjes te geven.” Maar de corgi, die ook z’n eigen Insta heeft, en behalve van knuffelen, ook van sokken eten, achter ballen aanrennen en eekhoorns lastig vallen houdt, is zeker niet het matras van de buurt. Hij knuffelt niet zo maar iedereen, verzekert hij. „Hij omhelst alleen zijn vrienden en familie.” Zoals Charlie bijvoorbeeld, zijn allereerste. „Toen hij Charlie een knuffel en een kus gaf, wisten we niet wat we zagen. Toen hij het bij een paar andere honden deed die hij goed kent, wisten we: dit is een ding van hem.”

Lees ook: Vrouw gebruikt snuit van hond om verloving aan te kondigen (maar het gaat mis)

Alleen kussen

Wallace duikt er niet meteen vol in. Voordat hij zijn vrienden een knuffel geeft, zorgt hij er altijd voor dat ze het goed vinden, door ze eerst te besnuffelen. Zo is zijn neefje Milo is een cavapoo, met een angstig karakter. „Daarom kust hij haar alleen.”

En het maakt de kleine viervoeter absoluut niet uit hoe groot of hoe klein een hond is. Als hij kleiner dan hij is, doet Wallace zijn best om heel lief te doen, zodat hij ze niet bang maakt. Als het een grotere jongen is, of een dikke teef, komt Wallace zonder vrees naar hem of haar toe, gaat op z’n achterpoten staan en geeft dan zijn signature-gebaar: een grote knuffel.

David en zijn gezin zijn heel blij met de corgi, wiens foto’s ze regelmatig posten, met hashtags als #luckycorgi en #corgilove. „We zijn zo gelukkig met onze kleine loverboy. Zijn tweede naam is zelfs Casanova, geen grap! Toen we hem als baby ophaalden bij de fokker, zagen we dat hij een hartvormige neus had. We wisten gewoon dat het een lieverd zou zijn.”

Ook een knuffel

En daar denken heel veel mensen op social media net zo over. „Wat een schatje, dat koppie!”, staat onder de berichten te lezen, evenals meerdere hartjesogen en „Ik wil ook een knuffel, zeker nu!” En soms wordt corona even helemaal vergeten. „Als alle mensen dit toch ook zouden doen, zou de wereld er heel wat mooier uitzien.””

Ook worden vragen gesteld aan Wallace zelf, en soms ook wel een tikkeltje impertinent. Zo is er iemand die vraagt of hij in is voor een knuffelsessie met een meisjeskleuter in de buurt van New York. (Maar nee, blaft Wallace, „Ik ben niet in de buurt.”)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Deze knuffelhond kan niet van andere honden afblijven tijdens zijn uitlaatrondje
Sluiten