Anne Kersten
Anne Kersten Good vibes 3 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Uniek: Pluizige palmgier geboren in ZooParc Overloon

ZooParc Overloon kan op beschuit met muisjes trakteren. Er is namelijk gezinsuitbreiding bij de gieren. Zo’n zes weken geleden is een kleine palmgier uit het ei gekropen.

Dat maakt de Brabantse dierentuin vandaag bekend. Het Zooparc noemt de geboorte bijzonder. Het is namelijk de derde palmgier die dit jaar in een van de Europese dierentuinen kon worden verwelkomd. Het diertje is zo’n zes weken geleden geboren in het park en groeit als een kool, laat verzorger Steven Van Den Heuvel weten. „Omdat het zelden voorkomt dat je zo’n kleine gier in een dierenpark kan bewonderen is het wel echt bijzonder om dat zo te kunnen meemaken”, zegt hij.

Pluizige palmgier

De pluizige palmgier zit – zo is op foto’s te zien – bij zijn moeder en lijkt zich prima te vermaken in het park.

Pluizige palmgier geboren
Het donzige dier zit bij zijn moeder. Foto: ZooParc Overloon

Afrikaanse savannes

Palmgieren komen in het wild voor in bossen. Op Afrikaanse savannes zijn ze beneden de Sahara te vinden, dichtbij water. De vogels worden ook vaak gierarend genoemd, omdat ze wat betreft uiterlijk meer lijken op een arend dan op een gier. Het zijn middelgrote zwart-wit gekleurde vogels met een kenmerkende rode vlek rond de ogen. Volwassen dieren zijn 56 tot 65 centimeter groot. Hun brede maar relatief korte vleugels hebben een spanwijdte van 130 tot 150 centimeter.

In tegenstelling tot zijn bekendere soortgenoot eet de palmgier niet uitsluitend vlees. Het dier eet vooral vruchten van de oliepalm. Deze vruchten plukt hij op de kop hangend uit de boom.

Er is een jonge palmgier uit het ei gekropen! 🐣 Het is slechts de derde palmgier die dit jaar in een van de Europese…

Gepostet von ZooParc Overloon am Freitag, 3. Juli 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Uniek: Pluizige palmgier geboren in ZooParc Overloon
Sluiten