Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Good vibes 17 apr 2020 / 16:29 uur

Zien: zebrajong dartelt in Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen heeft het pasgeboren zebrajong-vrouwtje Dani in de buitenlucht verwelkomd.

De savannes van Safaripark Beekse Bergen worden sinds kort opgevrolijkt door Dani, een op 5 april geboren zebrajong. Deze pasgeboren Grant zebra-merrie is het eerste jong van moeder Lilly en vader Homard.

Strepen op de buik

De Grant zebra is een ondersoort van de steppezebra. Het is de enige zebrasoort met strepen op de buik. Deze dieren leven in het wild op de open graslanden, steppen en savannes van Oostelijk Afrika. In Beekse Bergen moet Dani het door het coronavirus voorlopig zonder publiek doen.

Zebrajong dartelt in Beekse Bergen

Ondanks dat het aantal steppezebra’s afneemt, wordt deze soort nog niet met uitsterven bedreigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zien: zebrajong dartelt in Beekse Bergen
Sluiten