Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 apr 2020 / 16:49 uur

Wereldwijd meer dan 150.000 mensen overleden aan corona

Het aantal mensen wereldwijd dat is overleden aan het nieuwe coronavirus is gestegen tot boven de 150.000. Dit blijkt uit gegevens, verzameld door de website Worldometer.

De meeste slachtoffers zijn gevallen in de Verenigde Staten. Op donderdag werden er 4491 doden geregistreerd, dat is voor de derde dag op rij een recordaantal mensen. Woensdag waren dat er nog 2569, de dag daarvoor stierven 2228 inwoners.

New York blijft met afstand de zwaarst door corona getroffen Amerikaanse staat. Gouverneur Andrew Cuomo maakte vrijdag bekend dat de afgelopen 24 uur 630 mensen zijn overleden, iets meer dan de dag ervoor. Cuomo had iets positiever nieuws over het aantal nieuwe patiënten dat moest worden opgenomen. Dat is met 2000 nog altijd aanzienlijk, maar het lijkt zich te stabiliseren.

Quarantaine

Zo’n 60 procent van de wereldbevolking zit op dit moment in quarantaine of lockdown, schat AFP. Het gaat om 4,5 miljard mensen. Sommige landen, zoals Italië en Spanje, hebben delen van het land volledig afgesloten van de buitenwereld. Een aantal landen, zoals Polen en Denemarken, gaan de strenge maatregelen vanaf komende week versoepelen zodat het dagelijkse leven en de economie weer op gang kunnen komen.

Het aantal Nederlandse doden door het coronavirus liep vrijdag met 144 op tot een totaal aantal van zeker 3459. Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet met het virus. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijker hoger, omdat niet iedereen op het coronavirus wordt getest. Bovendien worden overlijdens pas na een paar dagen doorgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wereldwijd meer dan 150.000 mensen overleden aan corona
Sluiten