Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 apr 2020 / 16:15 uur

NS zet meer intercity’s in, enkel voor noodzakelijke reizen

Vanaf woensdag 29 april gaan er weer iets meer treinen rijden, laat de NS weten. Dat houdt onder meer in dat op elk station waar intercity’s normaal gesproken stoppen, reizigers ten minste eens per uur op de intercity kunnen stappen.

Ook de nachttreinen in de Randstad gaan weer rijden. De aanpassing in de dienstregeling is overigens geen terugkeer van het normale schema, meldt NS. Daarbij benadrukken ze dat de treinen alleen bedoeld zijn voor zorgmedewerkers, vakkenvullers en anderen die echt noodzakelijk met de trein moeten reizen en die geen andere manier hebben. „Voor anderen geldt nog steeds: blijf thuis, de trein is even geen uitje."

Basisdienstregeling

Op 21 maart ging de basisdienstregeling van de NS in. Vanaf elk station vertrok twee keer per uur een trein in elke richting. Dat waren vooral sprinters, met hier en daar een paar intercity’s. Volgens de NS ging het over het algemeen goed, maar was het soms moeilijk om anderhalve meter afstand te houden. Bovendien werden de reistijden soms wel erg lang. Meer intercity’s moeten zorgen voor meer ruimte tussen reizigers onderling en voor kortere reistijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS zet meer intercity’s in, enkel voor noodzakelijke reizen
Sluiten