Amarins de Boer
Amarins de Boer Good vibes 30 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Al 140.000 kaartjes voor jarige Tom Moore

Oorlogsveteraan Tom Moore blaast donderdag honderd kaarsjes uit. Dat op zich is al een speciale leeftijd, maar de Britse oorlogsveteraan zal zijn verjaardag niet snel vergeten. Hij heeft namelijk al meer dan 140.000 verjaardagskaartjes gekregen.

Tom Moore, ook wel bekend als ‘Captain Moore’, werd bekend vanwege de honderd rondjes die hij door zijn 25 meter lange tuin liep. Hij deed dit om geld op te halen voor de Britse gezondheidszorg. Om nog meer geld op te halen, bedacht hij een tweede actie: hij nam het nummer You’ll Never Walk Alone op met zanger Michael Ball. Dat nummer verscheen in no time in de Britse hitlijsten op nummer 1. Met succes: met zijn twee acties haalde hij zo’n 35 miljoen euro op voor de Britse gezondheidszorg.

Records voor Tom Moore

Moore veroverde met zijn records nationale en internationale harten, waardoor zijn verjaardag niet onopgemerkt is gebleven. Al meer dan 140.000 mensen hebben hem een verjaardagskaart gestuurd. Hij kreeg er zélfs een van Queen Elisabeth.

Al die kaartjes zijn opgesteld in een school. En dat ziet er indrukwekkend uit:

Al 140.000 kaartjes voor jarige Tom Moore

Zo’n 150 schoolmedewerkers, ouders en leerlingen hebben urenlang enveloppen geopend en kaartjes in de aula van de school opgesteld.

Al 140.000 kaartjes voor jarige Tom Moore

In een korte reactie liet Moore weten alle aandacht „extreem bijzonder” te vinden.

Al 140.000 kaartjes voor jarige Tom Moore
Maar liefst twee records voor Tom Moore, die vandaag 100 kaarsjes mag uitblazen.

Lees ook: Nooit te oud voor twee records bewijst veteraan Tom Moore (99)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.