Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 apr 2020 / 17:55 uur

Nooit te oud voor twee records bewijst veteraan Tom Moore (99)

Dat je nooit te oud bent om op nummer 1 in de hitlijsten terecht te komen, bewijst Tom Moore wel. Ook haalde hij het meeste geld ooit op met een dergelijke ‘loop-actie’.

Op z’n oude dag heeft de Britse veteraan Tom Moore nog even twee mooie record te pakken. De 99-jarige kwam vrijdag in de Britse hitlijsten op nummer 1 binnen met zijn versie van het nummer You’ll Never Walk Alone. Moore liep met zijn looprek rondjes om zijn huis om geld in te zamelen voor de Britse gezondheidsdienst NHS.

De oorlogsveteraan nam het nummer, dat oorspronkelijk door Gerry & The Pacemakers werd uitgebracht, op met Michael Ball en het NHS Voices of Care Choir. Het oude record was volgens het Guinness Book of World Records in handen van zanger Tom Jones, die in 2009 op 68-jarige leeftijd een nummer 1-hit had met Barry Islands in the Stream.

Vereerd

Volgens persbureau Reuters haalde niemand met een dergelijke actie voor het goede doel meer geld op dan Captain Tom. Vrijdagmiddag stond de teller op meer dan 28,6 miljoen pond, omgerekend zo’n 32,7 miljoen euro. Het oude record stond – omgerekend inclusief inflatie – op ruim 31,1 miljoen euro. Dat werd in 1980 opgehaald door de Canadese atleet Terry Fox, die met een kunstbeen door heel Canada liep om geld op te halen voor kankeronderzoek.

De Britse oorlogsveteraan liet weten erg vereerd te zijn. „Mijn wandeling voor het goede doel heeft meer geld opgehaald dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben erg dankbaar voor degenen die geld hebben gedoneerd en de single hebben gedownload zodat we samen deze records konden breken en geld in konden zamelen voor het geweldige werk dat de NHS verricht in deze moeilijke tijden."

Verjaardag

Zo heeft de oorlogsveteraan, die diende in India, Myanmar en op Sumatra, zichzelf vlak voor zijn verjaardag nog een leuk cadeautje gegeven. Moore hoopt op 30 april honderd jaar te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nooit te oud voor twee records bewijst veteraan Tom Moore (99)
Sluiten