Rosan de Vos
Rosan de Vos Good vibes 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Hitteplansongs: ‘Zweet, alsof het je laatste dag is’

Hoe we met zijn allen gigantisch kunnen zeuren over de hitte (‘pff… wat is het warm’, ‘pff… wat is het heet’, ‘word echt moe van dit weer..’) doen we er natuurlijk beter aan door er flink over te grappen. Daarom zijn Twitteraars, nadat het Nationale Hitteplan is afgegeven, losgegaan op de hashtag #hitteplansongs. En het maakt je dag helemaal compleet.

Suddenly ijssie

De opdracht was om een bestaande naam van een liedje een ‘warm tintje’ te geven. Men was goed op dreef: de heetste hitjes, van ‘Suddenly ijssie’ tot aan ‘Zweet, alsof het je laatste dag is’ kwamen voorbij in je tijdlijn.

Heb je het gemist? We belichten de leukste tweets zodat jij je werkdag prima kunt doorkomen. En als jij nog (hete) inbreng hebt, horen we dat natuurlijk graag.

https://twitter.com/royvv1987/status/1021512891349049344

https://twitter.com/vogelaarsabine/status/1021379559713845248

Hitte

Van het lekkere weer kunnen we nog wel even genieten, er is namelijk een landelijke hittegolf op komst. Echter moet het voor een landelijke hittegolf in De Bilt vijf opeenvolgende dagen minstens 25 graden zijn geweest, waarvan drie minstens 30 graden. In De Bilt is het al sinds 15 juli warmer dan 25 graden, maar het kwik steeg nooit boven de 30 graden.

Het wordt echter alleen maar warmer, waardoor we donderdag waarschijnlijk van de eerste hittegolf kunnen spreken. Laten we dan in ieder geval één ding aan elkaar beloven: zeur niet, maar houd die humor vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hitteplansongs: ‘Zweet, alsof het je laatste dag is’
Sluiten