Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 2 mrt 2018 / 08:49 uur

Vrachtwagenchauffeur deelt donuts uit in sneeuwfile

Op een fikse file staat natuurlijk niemand te wachten. Maar wanneer ‘The beast from the east’ over het land raast, heb je al helemaal geen zin om op de snelweg vast te staan. Toch zorgt de Siberische kou uit het oosten van Europa voor flink wat opstoppingen in het verkeer.

En dan is vooral het Verenigd Koninkrijk de pineut. Waar wij ons vooral druk maken over of we binnenkort kunnen schaatsen, zijn ze aan de overkant van het water soms ijsvrij en is de kou een serieuze aangelegenheid. Toen de A1 donderdagavond vast stond, zullen automobilisten niet bepaald blij zijn geweest.

Held van de dag

Gelukkig duikt er op dat soort momenten vaak ineens iemand op om het leed te verzachten. Zoals de vrachtwagenchauffeur van de bakkerij Greggs. Jon was op weg een truck vol donuts en cakejes naar de plaats van bestemming te brengen, toen hij in de enorme file terecht kwam in Northumberland.

Terwijl de sneeuw naar beneden bleef komen, besloot Jon zijn vrachtwagen uit te komen. Na goedkeuring van het hoofdkantoor, laadde hij de cakejes en donuts uit om zijn mede-automobilisten op te vrolijken met wat zoetigheid.

Uitdelen wat er is

,,Ik heb uitgedeeld wat ik ook in de laadruimte had”, vertelt Jon aan Heart Radio. ,,Ik ben de A1 op en neer gelopen om gewoon dingen uit te delen. Wat ze maar wilden, als het op voorraad was. Allemaal gratis.”

Hij krijgt hulp van de 39-jarige Les Goff. Ze komen elkaar tegen op de snelweg en Goff besluit een handje te helpen. ,,Hij gaf me een cakeje en ik vroeg of ik ‘m kon helpen”, zegt Goff tegen Metro UK. ,,Het maakte alles een stuk minder vervelend, mensen werden er blij van!” En opvrolijken is ook wel nodig: Goff stond al 13 uur vast toen Metro UK hem sprak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrachtwagenchauffeur deelt donuts uit in sneeuwfile
Sluiten