Metro
Metro Nieuws 2 mrt 2018 / 08:39 uur

‘Efteling krijgt in 2020 een nieuwe achtbaan erbij’

Dat de Efteling een nieuwe attractie gaat openen, wisten we al, maar nu weten we ook wat het wordt. Het pretpark krijgt een nieuwe achtbaan, die voor 2020 op de planning staat.

Website Looopings baseert dit op gesprekken met leveranciers. De locatie van de achtbaan is ook al bekend, hij komt op een nieuw stuk grond van de Efteling te liggen. Schuin achter achtbaan Vogel Rok in het Reizenrijk, dat uitgebreid wordt.

Zevende achtbaan

De nieuwe achtbaan wordt de zevende in het Brabantse pretpark. Op dit moment kunnen adrenalinejunks zich in de Efteling uitleven in achtbanen De Bob, de Python, de Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Vogel Rok en de Baron 1898.

Wat we van de nieuwe achtbaan kunnen verwachten, daar is nog weinig over bekend. We weten alleen dat het een ‘heftige achtbaan’ wordt. Het project moet in 2020 gerealiseerd worden en daarom moet de bouw snel beginnen.

Op dit moment mag de Efteling nog niet starten met de werkzaamheden in het nieuwe deel van het park, meldt het AD. De gemeenteraad van Loon op Zand werkt nog niet mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Efteling krijgt in 2020 een nieuwe achtbaan erbij’
Sluiten