Metro
Metro Good vibes 5 nov 2017 / 12:30 uur

Jonge hond leidt kudde schapen woonkamer in

Sommige honden doen alles om hun baasje tevreden te houden. De Britse border collie Rocky ging echter net iets te ver. De jonge schaapshond leidde een kudde schapen de woonkamer in.

Rosalyn Edwards uit de Engelse plaats Devon schrok zich een hoedje toen ze eerder deze week na een drukke dag op de boerderij thuis kwam. Ze hoorde vreemde geluiden uit de woonkamer komen. Eenmaal binnen zag ze negen schapen in de woonkamer staan. De dieren stonden tussen de meubels te blaten.

https://www.youtube.com/watch?v=IJa1KfCwvlY

Rocky, die pas zeven maanden oud is en wordt opgeleid tot schaapshond, zat volgens Edwards trots naast zijn kudde in de woonkamer. Hij leidde de dieren via de achterdeur naar binnen.

‘Extra training’

„Eerst moest ik heel erg lachen, maar toen ik alle poep en modder op de vloer zag liggen, werd het minder grappig”, zegt de vrouw tegen The Daily Mail.

Medeschuldigen waren de man en het zoontje van Rosalyn die op het land aan het werk waren gegaan, zonder de hekken goed achter zich dicht te doen. „Ik denk dat Rocky nog wat extra training nodig heeft”, besluit Edwards.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jonge hond leidt kudde schapen woonkamer in
Sluiten