Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Good vibes 23 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Hond Frida kroont zich tot heldin in Mexico

De hond Frida heeft zich tijdens en na de aardbeving in Mexico tot held van het land weten te kronen. De viervoeter wist met behulp van mensen tientallen mensen uit het puin te redden.

De labrador, die eigendom is van de Mexicaanse marine, is voor haar werk uitgerust met een speciale bril en speciale schoenen. Ze heeft al bij meerdere natuurrampen geholpen om mensen onder het puin vandaan te krijgen, maar na de aardbeving in Mexico heeft het dier extra aandacht gekregen.

Parade

Frida is zelfs zo populair, dat ze mee mocht in de parade met de mensen die geholpen hebben om zoveel mogelijk mensen te redden van de aardbeving. De hond wordt samen met haar ‘collega’s’ onthaald door een enthousiaste en luid joelende menigte.

De aanpak met hond lijkt zeer effectief. Naar schatting heeft Frida in haar carrière al meer dan 50 slachtoffers weten te redden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.