Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 23 sep 2017 / 18:05 uur

Vijf keer goedkoop en zonnig op reis in de winter

Nu het in Nederland steeds kouder wordt weten we zeker dat ook jij stiekem al aan het zoeken bent naar de volgende zonnige vakantie. Maar gosh, wat is alles duur…

Maar dat hoeft niet. Ook onder de hoofdprijs zijn er best wat plekken te vinden waar je in de wintermaanden naartoe kunt waar het zonnetje ook nog heerlijk schijnt. Welke plekken dat zijn? Dat zochten wij voor je uit!

Lanzarote

View this post on Instagram

Así las vacaciones sí son un placer. #Yaizaturismo #Lanzarote #Regram 📷: @gavraramona

A post shared by Yaiza Turismo (@yaizaturismo) on

Het eiland Lanzarote is – met haar zwarte stranden en palmbomen – prachtig. In de wintermaanden is het hier nog steeds zo rond de 21 graden, dus wie het winterse weer zat is kan daar lekker genieten van een zonnetje. En tickets zijn al te vinden vanaf zo’n 95 euro retour, dus om de prijs hoef je het niet te laten.

Dubai

View this post on Instagram

// dubai // . . . . . . . . . hashtags🌐 #beach #view #dubai #vacation #travel #blue #sky #skyline #building #wanderlust #wanderfolk #like4like #instagaily #summer #sunnyday #ocean #travelling #palmjumeirah #beautiful #sea #picoftheday #travelphotography #photooftheday #wandering #wander #exploreeverything #exploredubai #jumeirahbeach #jumeirah #dubaibeach

A post shared by Landscape | Details | Nature (@ertisahin) on

Dubai staat niet bepaald bekend als het goedkoopste plekje op aarde, maar het is zo duur als je het zelf maakt. En de reis er naartoe valt eigenlijk reuze mee: prijzen gaan vanaf zo’n 290 euro voor een retourtje. Tel daarbij op dat het in Dubai in de winter ook nog steeds tussen de 24 en 30 graden is en verheug je op een vakantie waarbij je gegarandeerd lekker weer hebt!

Gran Canaria

View this post on Instagram

🌲⛰🏜 #sanbartolomedetirajana #tejeda #roquenublo #grancanaria #canarie #canarias #canariasislands #wild #ontheroad #nature #mountains

A post shared by Luna M. (@lunavl) on

Ook dit eiland behoort tot de plekken waar het eigenlijk het hele jaar door zonnig is. Oké, het is misschien niet de meest bruisende plek op aarde, maar als je in de koude wintermaanden gewoon toe bent aan een weekje zon is het een prima bestemming. En voor rond de 120 euro voor een retour ook echt niet duur.

Kaapverdische eilanden

View this post on Instagram

Cape Verde is one of the nicest places I have been too 🇨🇻

A post shared by Keaton Smith (@k_smith195) on

Je bent hartstikke ver weg, hebt het echte vakantiegevoel en je bent voor een retourtje zo’n 360 euro kwijt: dan zit je op de Kaapverdische eilanden. Ook hier is het serieus al-tijd lekker weer, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 25 graden in de winter. En het is ook nog eens een behoorlijk onontdekte vakantiebestemming, dus je bent naast lekker op vakantie ook nog eens een hippe vakantieganger.

Gambia

View this post on Instagram

Last week sunset Gambia #amazing #gambia #beach #throwbackthursday

A post shared by Mark Lettinga (@marklettinga) on

Naar Gambia zijn in de winterperiode best een aantal compleet verzorgde reizen voor onder de 500 euro te vinden. Dan zit je 8 dagen op een heerlijke plek waar het in december rond de 30 graden is (!). Daarnaast kun je in Gambia natuurlijk veel meer doen dan op het strand liggen en zonnebaden: je kunt er natuurparken bezoeken, of je verdiepen in de geschiedenis van de slavernij. Wij willen ook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf keer goedkoop en zonnig op reis in de winter
Sluiten