Merel Driessen
Merel Driessen Geld & Carrière 23 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit studeerden de rijkste mensen ter wereld

Je leven als miljardair kan misschien wel starten met een baan als verkoopmedewerker. Of met je studie aan de universiteit. Het Britse rekruteringsbureau Aaron Wallis onderzocht hoe de carrière van ’s werelds rijkste mensen begon.

Top 100 Forbes-lijst

Het bureau gebruikte voor haar onderzoek de Forbes-lijst. Dat is een realtime geüpdate lijst met de rijkste mensen van de wereld. De Amerikanen Bill Gates, Warren Buffet en Jeff Bezos vormen de top drie van de Forbes-lijst. Op de lijst vind je ook Alibaba-baas Jack Ma en de Lego-eigenaar Kjeld Kirk Kristensen. Charlene de Carvalho-Heineken, de rijkste Nederlander, vind je pas na een tijdje scrollen. Zij staat op nummer 95.

Het bureau deed een steekproef bij de top 100 van deze lijst. Ze zochten op wat de miljardairs studeerden, wat hun eerste baan was en hoeveel rijkdom ze uiteindelijk vergaarden.

Universitair diploma

Driekwart van hen heeft een universitair diploma gehaald. 22 daarvan deden een technische studie en vormen daarmee de grootste groep onder de miljardairs. Bedrijfskunde was ook een populaire studie; 16 miljardairs hebben daar een diploma in gehaald. De oprichter van Amazon.com, Jeff Bezos, behaalde bijvoorbeeld in 1986 een diploma in elektrotechniek en informatica aan de Princeton University. Warren Buffet studeerde af in economie aan de Colombia University.

Opvallend is dat zowel Bill Gates als Marck Zuckerberg behoren tot de groep die nooit een diploma haalde. Bill Gates begon in 1973 aan een studie rechten aan Harvard University, maar stopte daarmee. Ook Mark Zuckerberg stopte met zijn studie aan de Harvard University. Hij studeerde psychologie.

Bijna 20 procent van de miljardairs begon zijn carrière als verkoopmedewerker. 17 procent had zijn eerste baantje als beurshandelaar. Ook hier springen Gates en Zuckerberg er uit. Zij begonnen beiden als ondernemer. Zuckerberg startte zijn carrière zelfs in zijn wereldbekende socialmediawebsite Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.