Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 5 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

Team vindt trouwring terminale man: hij was dolblij

Met alle berichten over ellende in de wereld, twijfelt zelfs de meest optimistische geest weleens aan de goedheid van de mens. Maar dat er nog steeds welwillende mensen bestaan, bewijzen Martin van Hees en Sander van der Linden wel. Tot nu toe hebben zij samen met andere vrijwilligers alleen in 2017 al 142 ringen terugbezorgd bij hun rechtmatige eigenaar. Op maandag deden ze opnieuw een bijzondere vondst: de trouwring van een ernstig zieke man.

Op maandagavond kwam Martin een berichtje op Facebook tegen met een roep om hulp. „Vandaag de trouwring van mijn man verloren op het strand van Scheveningen. Hij is best speciaal, want mijn man is erg ziek”, schreef Michelle in het bericht. Na diverse pogingen om in contact te komen met het stel, kwam de speurder uiteindelijk terecht bij Marco, de eigenaar van de ring.

Ongeneeslijk ziek

Marco vertelde aan Martin dat het stel eenmaal per jaar een weekend naar Scheveningen gaat, en dat hij terminaal ziek is. Het was een mooie dag voor het koppel, maar het eindigde op een vervelende manier toen hij de ring kwijtraakte. „Toen ze in de auto stapten om terug te rijden werd ‘het nummer’ gespeeld, dit was het nummer dat werd gedraaid op het huwelijksfeest. Nog een keer slikken was dat natuurlijk”, vertelt Martin in een blogpost.

Martin wilde het koppel graag helpen: „Hoe moeilijk moet het zijn als je weet dat je ongeneeslijk ziek bent en je verliest iets van jou en je partner samen. Het is maar materiaal denken sommige mensen, maar we snappen heel goed welke emoties er schuil in gaan.”

De vondst

Samen met Sander van der Linden ging Martin ’s avonds op pad. Een lastige klus, die nog eens vermoeilijkt werd door veegdiensten op het strand. Toch wisten de mannen de ring binnen een paar uur op te sporen. „Ik hoor Sander heel kalm roepen ‘Mart, kom eens!’”, vertelt Martin. En ja hoor, tot Martins grote verbazing had Sander de ring in zijn handen. „Hij is altijd mijn steun en toeverlaat is, maar nooit degene die de ringen vindt. Vandaag vond hij zijn eerste ring en wat voor één.”

Enkele seconden nadat een appje over de vondst was verstuurd, belde Marco. „Hij was dolblij: we horen op de achtergrond zijn partner snikken van geluk.” Het liefst wilde het team direct de weg op om de trouwring persoonlijk af te geven, maar vanwege de grote afstand werd de ring aangetekend verstuurd.

Speurbedrijf

Voor Martin is het terugvinden van verloren voorwerpen een doodnormale zaak. Met zijn eigen bedrijfje – Gevonden-Verloren – spoort hij gratis verloren items op. Het bedrijf rekent enkel brandstofkosten en kosten als er gedoken moet worden de vulling voor de duikfles. Waarom hij dit doet? „Ik heb sinds zeven jaar een spierziekte. Ik kan dan ook niet altijd duiken, want de ene dag is het water te koud en de andere dag ben ik te moe. In mijn dagelijks leven ben ik vaak afhankelijk van anderen. Het is zo fijn om te ervaren dat mensen je vrijwillig helpen. Daarom ben ik hetzelfde gaan doen”, vertelde Martin al eerder aan Metro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.