Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 5 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Engelse school bestrijdt examenstress met puppy

Examenstress bestrijden doe je door bijvoorbeeld een rondje te gaan hardlopen of gezond te eten, maar je kunt ook een hond inschakelen. Zo doet het Tavistock College in het Britse Plymouth dat.

Op de middelbare school biedt een hond leerlingen al jaren steun. Op dit moment is het puppy Shola die de hardwerkende scholieren een hart onder de riem steekt tijdens de examens. De vier maanden oude hond is de opvolger van Sheba, die tot groot verdriet van de leerlingen afgelopen oktober overleed.

Speciale sessies

Shola is inmiddels alweer twee maanden ‘aan het werk’ op Tavistock College. Ze groet de leerlingen als ze op school aankomen en loopt rond terwijl ze wachten voor een examen. Ook wordt Shola ingezet tijdens sessies voor leerlingen met speciale behoeften.

„Het is haar taak om mensen aan het lachen te maken”, vertelt rector Sarah Jones aan Huffington Post. Natuurlijk mag Shola na het werk ook gewoon weer naar huis. Ze woont bij een lerares, met wie ze ’s morgens meegaat naar het lerarenoverleg.

Naast Shola zijn er nog meer dieren aanwezig op Tavistock College. Zo zijn er ook cavia’s, een pony, konijnen en kippen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.