Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

TV-moment: Leedvermaak om dief in Opsporing Verzocht

Normaal gesproken is Opsporing Verzocht niet direct een programma waarbij de kijker een lach op zijn gezicht krijgt, maar dinsdagavond was dat bij flink wat kijkers toch het geval.

Van de schutting

Nee, het betrof geen opgeloste zaak, maar leedvermaak. Van een trio daders, dat gezocht wordt vanwege een gewelddadige overval en inbraak in Tiel begin dit jaar, blijkt een namelijk niet handig in het over een schutting heen klimmen. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe hij zijn evenwicht verliest en hard op de tegels van de tuin terecht komt.

https://www.youtube.com/watch?v=N1E2DIJiJeM

Vanaf 4:58

Overigens maakte het drietal geen buit in het huis. De politie vermoedt dat de drie een link hebben met (of deels dezelfde zijn als) de twee mannen die een maand eerder de bewoners van het huis op gewelddadige wijze probeerden te overvallen. Omdat de bewoners marktkooplui zijn, waren ze vermoedelijk opzoek naar contant geld in het huis. Hetgeen ze niet konden vinden. Wel maakte het drietal schade bij het betreden van het huis, ze tikten namelijk een ruitje in.

https://twitter.com/opsporing_tv/status/882308974560890881

Nog steeds zoekende

Ondanks dat de drie daders op de beelden goed te zien zijn en ook de vluchtauto duidelijk in beeld is, is de politie nog altijd zoekende naar het drietal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.