Metro
Metro Good vibes 3 mei 2017 / 18:05 uur

Bizar: deze fotografe maakt levensgevaarlijke foto’s

Is het Photoshop? Nee. De Russische fotografe Olga Barantseva gooit hoge ogen met haar sprookjesachtige foto’s waar vrouwelijke modellen op de foto gaan met levensgevaarlijke dieren.

De bijzondere fotoserie van een uit Moskou afkomstige fotografe ging afgelopen weken de wereld over. Er werd vol ongeloof gereageerd op haar werk. Hoe kunnen modellen in hemelsnaam zo harmonieus op de foto gaan met wilde beren, wolven en vossen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengen? Metro sprak de bijzondere fotografe.

Fotografeer je al lang met dieren?
„Ik fotografeer sinds 2007, en ben begonnen met het fotograferen van mens en dier in 2012. Mijn eerste shoot was met een model en een slang. Daarna kwamen koeien. En ehh… Ja. Sindsdien werd het steeds extremer. Het is interessant om te zien hoe populair het door de jaren heen is geworden om met dieren te shooten. Je kunt inmiddels elk denkbaar dier huren voor een fotoshoot.”

Hoe kies jij je thematiek en locaties voor een shoot?
„Ik ben van kinds of aan altijd al gefascineerd geweest door de natuur en het bos in het bijzonder. Daarom trek ik ook vaak naar het bos voor een shoot. Daarnaast laat ik me graag inspireren door Russische sprookjes. Ik ben groot fan van die verhalen en het is makkelijk om ze te implementeren in mijn werk.””

Wat maakt deze shoots uitdagend?
„Kijk, elke fotoshoot is een avontuur op zich. Je bent afhankelijk van het weer en van het gemoedstoestand van de dieren. Een wild dier luistert nou eenmaal niet naar instructies en kan op elk moment weglopen. Improvisatievermogen is daarom erg belangrijk. De dieren hebben allemaal een eigen wil, een eigen karakter, en ik kan ze onmogelijk temmen.”

Is er ooit iets op een set gebeurd?
„Er is ooit een gevaarlijke situatie geweest, ja. Na een shoot probeerde een model zelf een foto van een tijger te maken en ze kwam vrij dicht bij hem. Daar was de tijger niet van gediend.”

Hoe kom je aan modellen die dit aandurven?
„Ze melden zichzelf eigenlijk aan. Mijn modellen zijn allemaal mensen die graag op de foto willen gaan met wilde dieren. Ze vinden het zelf erg leuk en interessant en zijn niet bang. Dat is wel echt een zegen, met zulke shoots.”

Wat is je meest extreme shoot tot dusver?
„Die moet nog komen!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bizar: deze fotografe maakt levensgevaarlijke foto’s
Sluiten