Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 20 dec 2016 / 20:55 uur

Man solliciteert 400 keer, krijgt ‘succes’ na leugen

De net afgestudeerde Daryl Jones zat met de handen in het haar. De Engelsman had in een halfjaar tijd al 400 keer gesolliciteerd, maar telkens kreeg hij nul respons. Tot hij besloot te liegen op zijn cv.

Jones besloot het anders aan te pakken en de waarheid een draai te geven door alles wat op zijn handicap wees, te schrappen van zijn curriculum vitae.

Marfan syndroom

De zeventwintigjarige Jones lijdt namelijk aan het Marfan syndroom, een aangeboren aandoening van het bindweefsel. Op zijn cv had hij terecht trots neergepend dat hij deed aan gehandicaptensport, een contactpersoon was voor gehandicapte studenten én zelf een stichting had opgericht voor gehandicapte sporters.

Stuk voor stuk bewonderenswaardige activiteiten die elke werkgever weet te waarderen, zou je denken. Maar het was pas na het verwijderen van deze initiatieven –en alle andere dingen die erop wezen dat hij gehandicapt was- dat Jones werd uitgenodigd voor een gesprek.

Nog niet gelukt

Alhoewel de zevenentwintigjarige na de leugen inmiddels al twaalf keer is uitgenodigd voor een gesprek, wat een grote vooruitgang is, heeft hij nog geen baan gekregen.

„Het is zo teleurstellend”, aldus Daryl Jones aan Metro UK. „Studies hebben uitgewezen dat mensen met een handicap graag willen werken, maar niemand wil mij aannemen.”

De werkzoekende vervolgt dat hij veel mensen heeft gesproken die hem op het hart drukken dat hij genoeg ervaring heeft en voldoende kwaliteiten bezit. We hopen voor de gemotiveerde Jones dat er snel een baantje voor hem in het verschiet ligt, zonder dat hij daarvoor hoeft te liegen.

Op Twitter geeft Daryl Jones aan erg dankbaar te zijn voor alle aandacht die hij krijgt tijdens zijn strijd tegen de ziekte en zijn zoektocht naar een baan:

https://twitter.com/i/status/811255146877517824

https://twitter.com/i/status/811255220831453185

https://twitter.com/i/status/811255370798759936

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man solliciteert 400 keer, krijgt ‘succes’ na leugen
Sluiten