Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Drie kinderen dagen in huis met dode moeder in bed

Op het Spaanse eiland Mallorca hebben drie kinderen dagenlang met hun dode moeder in huis geleefd. Het lichaam van de overleden moeder werd dinsdag gevonden in haar woning in Palma, nadat het jongste van drie kinderen van elf, tien en vijf jaar oud de straat op was gegaan en een tuinman om hulp had gevraagd.

Dagen niets gegeten

De jongen zei dat hij al dagen niets gegeten had, omdat zijn moeder op bed lag en niet meer wakker werd. De gewaarschuwde politie ging de woning binnen en vond de vrouw, een Afrikaanse van veertig jaar, in een bed in een van de slaapkamers. In de kamer ernaast trof de politie de twee andere jongens van vijf en tien aan.

Volgens een eerste onderzoek is van een misdrijf geen sprake en is de vrouw vier dagen eerder een natuurlijke dood gestorven. Autopsie moet de exacte doodsoorzaak uitwijzen.

Kinderziekenhuis

De kinderen werden voor onderzoek naar het nabijgelegen Son Espases ziekenhuis gebracht, meldden lokale media. Zij werden medisch onderzocht door kinderartsen. De kinderen vertoonden wat tekenen van ondervoeding en andere aandoeningen en werden uit voorzorg in het ziekenhuis gehouden.

De sociale diensten trachten familieleden op te sporen van de drie minderjarigen. Ondertussen is de politie een onderzoek gestart. Zo worden buurtbewoners ondervraagd om meer duidelijkheid te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.