Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 23 dec 2016 / 20:05 uur

Onderzoek: ‘mannen met tattoos gaan sneller vreemd’

Mannen met tattoos woest aantrekkelijk? Dat valt volgens nieuw onderzoek reuze mee. Uit de Poolse studie bleek zelfs dat mannen met getatoeëerde lichaamsversieringen eerder vreemd gaan dan mannen zonder tatoeages.

In het onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Personality and Individual Differences, werden 2500 heteroseksuele mannen en vrouwen gevraagd om hun mening over een aantal foto’s van mannen zonder shirt. Sommige van die beelden waren bewerkt: de mannen hadden dan een of meerdere tatoeages op hun armen.

Masculien, dominant en agressief

De mannen vonden de mannen mét tatoeages aantrekkelijker dan de mannen zonder lichaamsversieringen. Vrouwen vonden de mannen met tatoeages echter juist minder aantrekkelijk. Hoewel zij deze mannen gezonder achtten – iets wat vaker uit onderzoeken naar voren is gekomen – vonden zij hen ook meer masculien, dominant en agressief overkomen.

Colourbox

Masculiniteit wordt gekoppeld aan hoge testosteronwaarden; het hormoon dat verantwoordelijk is voor sekslust en spiergroei. Uit eerder onderzoek is gebleken dat iets in dit hormoon mannen aanmoedigt om een affaire te beginnen.

‘De donkere kant van testosteron’

„De donkere kant van testosteron-gerelateerde kenmerken is de perfecte verklaring voor het feit dat vrouwen mannen met tatoeages beschouwen als slechtere partners en ouders”, stellen de Poolse onderzoekers. Eerder bleek uit een onderzoek van de Universiteit van New Mexico dat mannen die trouw blijven aan hun vriendin of vrouw een lager testosteronniveau hebben, terwijl vreemdgangers juist hoge waarden van dit hormoon hebben.

Reageer op artikel:
Onderzoek: ‘mannen met tattoos gaan sneller vreemd’
Sluiten