Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 23 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Grote vraag naar nagellak door actie zieke Tijn

De lak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn voor 3FM Serious Request houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. Niet alleen lakt bekend en onbekend Nederland zich een ongeluk, ook is het druk in de drogisterijen. Er is namelijk een grote vraag naar nagellak. Van een tekort zal volgens drogisterijketens Etos en Kruidvat echter geen sprake zijn.

Volgens een woordvoerder van Etos liggen de verkopen van nagellak momenteel 40 procent boven het normale gemiddelde. Dat is deels te wijten aan de altijd al drukke kerstperiode, maar Tijn’s actie draagt volgens het bedrijf „aanwijsbaar” bij aan een hogere verkoop. „Zeker in de omgeving van Breda zullen de schappen hier en daar wat leger zijn”, stelt de woordvoerder. Bij Kruidvat is nog geen significante stijging van de nagellakverkoop merkbaar.

Warm hart

Beide ketens dragen de actie van de zesjarige Tijn een warm hart toe. Etos doneert voor elk verkocht potje nagellak 1 euro aan Serious Request. Kruidvat roept klanten op om hun spaarpunten van de klantenkaart te doneren ten behoeve van de actie. Daar bovenop doneert de keten zelf ook nog eens 1 miljoen spaarpunten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.